Кај го најде ? На ФБ Кажи му на маж ти. Лесно е нема страв. Јас за првата бременост во стомак сама си ги ставав, лесно е , само ако не ти е шубе
Супер си го нашла докторот , таман ти ја решил дилемата за клексан.... воопшто не е страшно можеш сама да се воцкаш близу папок да се штипнеш а може и сопругот да те боцка во рака ...баш види видео не е страшно само болии малце клексанот
I jas gi bockav okolu stomakot ( mislam treba minimum 10cm od papokot (ili na leva ili desna strana) zafati so prstofat debelo Tkivo I vbrizgaj..jas imav uplav od inekcii ama od prva do posledna sama gi bockav I se naviknav. Ama eve site teski maki se isplatija sega si guskam bliznacinja ❤❤ I ti ke uspees samo obavezno kleksan bez prestan nikako. Cekame dobri vesti ovoj pat
Мами да ве прашам од кога почнавте со клексани? Од позитовен тест или од кога слушнавте срценце? Можда е глупо прашањево ама па збунка сум
Зошто одбивност кон клексани имаш??? Подобро клексан да земаш, имаш мутации, а позади себе неуспешни бремености, нема зло од него, само потпомага и одржува бременост, еве јас, преку 250 клексани имам боцнато до сега, 9ти месец сум и ќе го користам до пред породување. Слушај си ги докторите, не зборат на празно
Немам одбивност кон клексаните, не ми се совпаѓаа мислењата на гинеколозите со трансфузиологот и незнаев кој да слушам. Вчера се исконсултирав со Др Јани и тој се согласи за клексани и ги почнав. Ти Благодарам на советот
Дали освен лично до др Јани може да се најде и на друг начин Долг период имавме контроли кај Дејанова па кога ја префрлија на орална терапија контроли ни прават овде во Струмица Се работи за керка ми 6г е,па сакав ако има можност некако да стапам во контакт со др Јани имам неколку прашања
Најдобро да си земете упат од општ матичен за кај него и да дојдете во ск... поинаку не верувам дека ќе можете да добиете одговор од докторот
Дали имаш мутирани гени јас пијам метилирана фолна од 1000 mg и метилкобаламин b12 од 1000 mg но мене докторт ми ги напиша на рецепта и ги земав а за обична фолна појака нз само знам дека има обична и една појачана со јод
Metilirana folna e folna kiselina (vitamin b9) vo aktivna forma sto znaci vo organizmot odma se absorbira I stiga do plodot sto e kriticno vazno kaj zeni so mutacii vo mthfr genite zatoa sto tie zeni ne mozat da ja absorbiraat obicnata folna ( koja treba da se razgradi vo organizmot a tie nemozat da ja razgradat I so toa ne stiga do plodot a e kriticno vazno da stigna inaku plodot ne se razviva pravilno. Taka da ne e bas "pojaka 10 pati" tocno izrazeno tuku se dve razlicni formi aktivna metilirana I neaktivna obicna folna. Kaj zeni so mutacii vo mthfr mora metilirana folna za zdrava bremenost a kaj zeni bez mutacii vo mthfr geni obicna folna. Pozdrav!!!
Не знам дали имам мутирани гени. Кај се проверува тоа? Инаку сега правев киретажа бев бремена ама испадна дека плодот бил со предиспозиции да биде со даунов синдром.
Фала многу! А каде да испитам мутации како оди тоа? Сега правев киретажа плодот ќе да бил со даунов синдром па има ли врска тоа?
Доктор ми кажа на ГАК. Рече земи пиј фолна ама има една што е 10х појака и ја има во Бугарија. Го прашав на метилирана ли мисли рече да. Ама чудно ми беше некако дека метилирана има и кај нас