Da vo transfuziologija. Plativ 2700 i mi rece za dve nedeli ama dve nedeli mislam deka e mnogu pa zatoa prasav zasto ovde sekoja clenka kazuvase deka 1 nedela se ceka
Да, меѓутоа консултација со трансфузиолог за да одреди и терпија метил фолат, метилкобалмин и аспирин
Здраво Сите вие кои го пиете Б12 дали го мерите нивото, дали правите пауза од пиење и слично? Бидејќи читав дека високо ниво на б12 е штетно.
Mene transfuziolog mi odredi po 1000ce B12, 1000ce Metil Folat, i taka gi pijam,ne meram. Ne znaev deka e steten.
Да, јас мерев пред да почнам и после, некое време. Во консултација со имунолог правев пауза пред да останам бремена.
Во државна мислам дека околу 19 ми беше фолна а е Макс до 20,за б12 Макс е 800 ај мене беше 1200 мислам
од кај да земам упат? од општ или од гинеколог? сакам и јас да проверам затоа што пијам долго.. исто мислам дека и ти беше кај Др Јани дали ти рече и после бременост да продолжиш со фолната и б12? затоа што јас пред да се породам кога бев кај него ми рече да продолжам и после пораѓај ама во таа еуфорија скроз заборавив да прашам до кога...
Од општ матичен земав јас, јани ми рече да си продолжам, а гинекологот вика и доживотно да се пие, ја ссега не пијам пред 2 и пол месеци се породив. Имам закажано кај јани па ќе видиме што ќе каже
доживотно? јас пијам продолжив ама не знам до кога... баш пиши овде што ќе ти каже Јани.. ако не да закажам и јас ..
Па читав демек виокото ниво на б12 во телото го поврзуваат со поголеми шанси да се добие канцер и аутизам кај плодот. Незнам колку е точно.
@ivani30 @eli25 Mene primer tranafuziolog mi dade bez da mi izmeri nivo, izmeriv na svoja raka 900 mi bese bez tableti i ispiv edno pakovanje sea kje odam da vidam kolku mi e i vekje ne pijam. @ivani30 Kolku vreme go piese ti koga ti bese 1200 i kolku ti bese prethodno?
Јас не ни знаев дека тоа чудо се испитува, го пиев околу 6 месеци па испитав кога дознав одма и ми беше 1200. Со резултатите отидов кај петличковски и ми рече дека за 3 месеци ќе се намали...