Devojcinja, ve molam mislenje za ovie rezultati. Pred eden mesec imav missed vo 12 nedela od invitro postapkata. Ne sum primila antikoagulantna terapija..
Imas mutacija na mthfr c677 t heterozigot si i treba da pies metilfolat vitamin b12 metilkobalomin i da se sovetuvas so dr za aspirin 100 i vitamin c i vitamin b6 seto ova treba da go pies barem tri meseci pred ivf i ispitaj atitpo i antitg i ogtt test so insulinemija
Mora transfuziolog. Mene mi dadoa preku eden den aspirin a sekoj den kleksan. I jas so nekolku neuspesni ivf. Sega mi dadoa ama od transfer. Jas sum homozigot na PAI-1. Ti si so heterozigot kolku sto razbiram. Moze poblaga terapija ke imas,ne znam, ama moze toa da e pricinata za missed
Zdravo devojki. Jas sum polna 8 ma nedela so ifv. I denes mi se pojavi poobilen kafen iscedok bev na eho i imam nekoe vnatresno krvarenje vo matka a vnatre vo placentata kaj embrionot nema mnogu mi e strav bidejki mojot ifv doktor mi kaza od denes da ne primam clexane a sum so mutacii i mi e strav da ptekinam. Iskustva. Ima heterozigot leiden v faktor
И јас имав минатиот пат крварење, па гинекологот ми рече да прекинам и имав спонтан. За ваа бременост крварев ама не го прекинав клексан от, ама цело време под надзор на трансфузиолог. Бебуш ми е 2 и пол месеци ќ. Консултирај се со трансфузиолог најбрзо.
Тој што ти рекол така нека си ја скине дипломата и мене така ми викаа не треба ништо не е па имав 2 спонтани. После консултација со трансф и правилна терапија конечно после 7 години држам бебе во раце