1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Епа ова Јани го имаше кажано и тоа лично на мене. Дека Аспиринот не предизвикува крварење и сега кој е во право ти или он. Со оглед на тоа дека он е најдобар доктор и најпаметен значи он е во право. Информациите не ги тресам од ракав туку од искуство од доктори. За разлика од глупи луѓе што пробуваат да научат па после ќе го дрват по аптеки и ќе ги убедуваат луѓето како они знаат повеќе од докторите.

И јас примав аспирин пред бременост и од прв позитивен тест и клексан боцкав. Имав крварење и гинеколог ми прекина аспирин и крварење сепак до 4ти месец имав. Кога отидов кај Јани само кажа кој е тој гинеколог што прекинува аспирин ради вагинално крварење, аспиринот не предизвикува крварење. Па види дали ти си по паметна од него

2. Adri97

Adri97 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Женски, се извинувам ако прашањево е поставувано многупати, ама не можам никако да стигнам до термин кај Јани Ангеловски, а ни кај Елена Петковиќ не дава. Трудница сум во 7ми, веќе два месеци се боцкам со клексани од 0.4 и аспирин пијам, никако не ми спаѓаат од 3700 на 4900 рипнаа. Ми кажаа дека може да ми закаже општ матичен лекар со друга дијагноза, дали би ми направил проблем доколку појдам така закажана? Вчера чекав, но без упат ни на врата не ме пуштија, презафатен бил докторот, а нон стоп следам на мој термин и ништо не дава. Ќе ги завршам и другиве клексани (60 до сега) не знам што да правам

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.525
    Mene mojot ginekolog mi go prekina aspirinot vo bremenost poradi krvarenje, imav missed, napraviv mutacii, sum heterozigot ma mthfr i PAI, bev kaj Jani vcera, mi pisa kleksani i aspirin za sledniot transfer. Mu rekov aspirinot go prekinav predhodniot pat poradi krvarenje, mi rece dobro nemoj da go primis aspirinot, samo kleksan zemi.

На princess5, Lolipop1983 и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Jas znaci sega pred operacijata na zolckata primav kleksani i za vreme na ciklusot pa si krvarev normalno nemav zgolemeno krvarenje taka da ova ima logika a posle koga piev kardiopirin krvarev eden den poveke

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Oooo boze nemas cista vrska sto zboras duri I bezvredno e da se raspravam so pacient kako tebe.
    Jani e top lekar AMA ti nesto si cula so edno uvo nedorazbrala pa sega ke me ubeduvas deka aspirin ne predizvikuval vaginalno krvarenje- mozebi tvoeto krvarenje bilo od polip, miom Ili kojznae sto vo tvoj slucaj no toa ne znaci treba na cel svet da kazuvas vakvi dezinformacii za aspirin.
    I ne srcka pogledni se vo ogledalo koj e glup , jas ne sum "glupi luge sto drvat po apteki" tuku edna mnogu uspesna licnost na profesionalno nivo so poveke od 20 godini iskustvo vo Makedonija I stranstvo bas vo ovaa oblast.

Aspirin predizvikuva krvarenje I vaginalno I vo zeludnikot vnatresno I toa kako.
    Objasni mi zosto bremeni zeni pred poroduvanje Im se stopira vo 30-32 nedela aspirin togas ??

Za da ne iskrvarat mnogu na poragaj

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Јас кажувам Јани што кажал не ширам дезинформации. НЕ ВРЕЃАЈ зошто не си толку образована како него затоа ќути си. Ја пишав мојата ситуација не може погрешно ништо да се разбере и да сакаш. Ти си една од оние што го тупат како од Бети аптеките што прават, што подалеку од такви.

На жени бремени им се прекинува од причина што ако би дошло до операвија да се прави за да не биде толку разредена крвта. Епизотомија и Царски. Заради ова и клексаните ги прекинуваат. Јас не ги ни прекинав таква ситуавија ми беше што ми направија царски и пак не искрвавев напротив после царскиот толку отоци добив како +20кг да имам на мене и спаднаа после 2 недели. Тоа што ги прекинуваат гинеколозите си се пазат да не им искрвариш на столица, но има и ризик од стварање на тромб последни 8 недели затоа и се почести контролите.

Крварење е со денови и обилно значи ОБИЛНО од некој препарат. И без кардиопирин може да ти се случи еден ден повеќе да крвариш.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Штом има преку матичен оди колку да влезеш, само извештај нема да може да ти даде али барем ќе се консултираш.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Jas ne kazav obilno deka obilno krvarev i kazav mozda ima logika toa sto go kazuva ona

9. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381

Moeto obrazovanie e dovolno visoko da znam deka aspirin predizvikuva zgolemeno krvarenje kaj zeni normalno se misli vaginalno a moze i vnatresno i ako treba uste 100 pati ke odgovoram ama nema da dozvolam lazni dezinformacii da siris.
    Bujrum javi mu se na Jani i prasaj dali aspirin go zgolemuva rizikot od krvarenje vaginalno normalno ke kaze da. Toj ne e glup nitu jas , od tebe pogolema glupaca ne postoi, neznam kolku pati me vregas i se zajaduvas so mene na moi postovi a nemas cista vrska od nisto.
    I sega sikter od moite postovi inaku ke te prijavam

Последна измена од модератор: 11 јануари 2022
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    I ne odgovori zosto na bremeni zeni se prekinuva aspirin ? Vrtis bezveze gluposti ajde daj konkreten odgovor

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Девојки,

полека малку со тонот. Ако немате нешто убаво да кажете, одминете го членот :) Не е секогаш лесно, ама подобро е за вас и вашите емоции :)

поздрав

На princess5, Kailani и mcluckie им се допаѓа ова.
  12. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Ne mora da znaci ako ti ne si prokrvarila na carski i posle carski od aspirin deka drugi zeni nema da prokrvarat
    Da vo pravo si ama ne ide edna clenka da go tupi za aspirin na sekoj moj post kako nemal nikakvi nesakani dejstva I da saka mene da mi dokaze zamisli em sum farmacevt em na mene mi predizvika aspirin krvarenje vaginalno koe normalno prestana odma stom prestanav so aspirin. Taka da moze ke najde nekoj drug naiven da veruva vo ovie gluposti mene ne moze vakvi gluposti da mi prodava

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    34.428
    Пробај да си ја замолиш опш.матиична да ти даде со шифра за варикозни вени. ... инаку поинаку тешко....

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Бев кај него и погоре ти пишав што имаше кажано. Ако ти си зацртала дека ти прави крварење океј. Не ширам дезинформации прашај кој сакаш трансфузиолог. И пријави ме, само не знам за што ќе пријавиш. :?:(facepalm)(n)

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.890
    Допаѓања:
    123.041
    Кога дојде ред дали кај мене заради сукрвица да се прекине аспиринот , доктор Елена од трансфузија рече дека тука неможе да помогне за ова одлучува само гинеколог. Така да мене ми го прекинаа аспиринот а клексанот ми остана. Исто ми беше и со првата бременост. Мн.чудно е ова што го кажуваш , Јани да каже такво нешто

@Adri97 јас така закажав, друго чаре нема

16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Јас имав преобилно крварење лани од аспирин, во прво тромесечие, потоа ми го заменија со фраксипарин и немав проблем.Лежев на потолошка и сите доктрои се сложија дека аспиринот е причина за крварењето.
    За жал беменоста не заврши успешно.
    Сега сум повторно бремена, како да испитам генски мутаци, гинекологот ли треба да ми даде упат?Каде се испитуваат? скапи ли се да се испитаат приватно?

На mace89 и Lolipop1983 им се допаѓа ова.
  17. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Генетски мутации се испитуваат на трансфузиологија 1250 ден, МАНУ 450 ден или институт за имунологија таму не знам за цена си зимаш упат од матичен гинеколог. Јас ги испитувани на трансфузија и МАНУ.

18. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Јас испитав во Ману, 950 денари. Упат земав од матичен гинеколог, не се чека воопшто. Резултати за 10 дена имав.
    Трансфузиолог ги виде, клексан во бременост беше одговорот.

19. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Jas ispituvav privatno delumno vo mk I delumno vo stranstvo I ne e eftino. Vo Hemolab delumni ispituvanja plativ okolu 25-30 iljadi. Najdobro preku drzavno ispitaj si I najdobri celosni ispituvanja pravat 17 geni

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Со упат од матичен гинеколог на Трансфузиологија е бесплатно за бремени. Инаку приватно се прескапи. Најдобро земи си упат да не фрлаш пати приватно.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.