Ne obicna folna kiselina nego metilirana folna kiselina e potrebna za mthfr koja za zal vo mk ja nema enos donesea vit b 12 vo forma na metilkobalomin koj ode zaedno so l metilfolatot vo strumica inace veke dve apteki nosat vit b12 vo forma na metilkobalomin
I na mene isto mi dadea plus aspirin 100 ama posle mi gozamenija so Kardiopirin podobar e za zeludnikot
Сакам и боцки и аспирин и се што треба бидејки веќе на случајност не оставам. Среќа во сабота одам за Бугарија па ќе си купам апчиња само да најдам по моловите кај што ќе одам.
Мојата терапија е вигантол капки,аспирин и метилирана фолна. Да не утнам нешто,овие се апчињата така?
Дали некоја примала спреј в12? Доза на метилирана филна 2×2 примала некоја?Случајно да не е многу ова?
Благодарам, нова ми е проблематикава па реков да си прашам , читам на таблетите пишува препорачана доза највеке 2 на ден , но сигурно Ивановски знае што прави , исто земав на Хелт Еид спрејче , витамин д , б -комплекс , премама, метформин и овунорм , а ти метилираната исто оваа ја земаше од Бг? Неофолик мета?
Vit d mene endokrinolog ot mi go dozira prema vrednosta kolku e vit d prvo se ispituva posle se dozira