Термини за месец април ќе има накај 7 8 март ќе си следиш тие денови може и од 5 да биде на мој термин
Следи овде и одма ѕвони на матичен http://mojtermin.mk/map/specijalist...t_za_transfuziona_medicina&resource=813093090
[QUOTE = "Памукче992, post: 6036896, member: 155709"] Please help improve this article or section by expanding it. [/ QUOTE] pamukce sega samo hrabro, stresot od denes zaboravi go i ne dozvoluvaj nikoj poveke da te rasplace! Samo pozitivni misli i hrabro, bidi srekna imas pozitiven test i toa e najvazno , jas bev kako tebe isto, poradi toa sto nemase termini kaj Jani terapijata mi ja dade maticnata: methyl folate na Now zemav, b12, kleksan 0,4 toa e se sto ti treba , pokriena si so terapija i uzivaj vo bremenosta, jas bev vo strav i stres nepotrebno, eve vlegov vo 9ti mesec bez da otidam kaj Jani …ako pies aspirin gledaj da ima razmah od 08-12h so kleksanot da ne bidat nabrzo ednoto so drugoto, za kleksan vidi si video na youtube najdobro , jas ja pustam ponekogas vo nogata napred a ponekogas nadlakt 3 prsta bitno e da bide potkozno a ne dlaboko vo muskul i sekoj den da bide vo isto vreme pustena, ako imas prasanja slobodno pisi
Nikoj mi nema kazano deka treba da ima razmak izmegju kleksan i aspirin sega napraviv utka kako za prv pat vo sreda ke go ispijam sabajle aspirinot a navecer ke se bocnam kleksan fala ti mnogu za sovetot . Mene mi prepisa Jani pregnatol active folat mislam deka se ok a zemav na solgar metiliran B12 maticnata mi gi prepisa i plus utrogestan i 1 nedelno progesteron da se bockam poradi prethodnite spontani preventivno
Совет од Јани имав аспиринот да е на гладно па пола саат до саат да поручам, и секако ако боцкаш клексан навечер а наутро аспиринот.
B12, метилирана фолна ги пијам после доручек, Pregnatol какви се? Pregnatol DHA после ручек и Pregnatol MULTI+ после вечера ги пијам.
За разлика од првото дете, сега е скроз сменета. Не е достапна, не одговара на прашања, она била доктор или јас. Колку размак гледате да има? Јас обично 7 сабајле пијам аспирин во 9 клексан. Многу разлика да не е?
Јас го пијам секој втор ден аспиринот, правам аларм во 5:30 сабајле па во 11 боцкам, единствено не почитувам да имам доручек после пола саат бидеќи станувам во 9 но засега немам проблем еве терам 17та недела, имам другарка што истера бременост со аспирин во 15ч а јас гледам да почитувам барем да е на гладно.
Auuu kako ke fatam ja red i kraj ... aspirin na gladno posle dorucek b12 kleksan i utrogestan navecer a pregnatol active folic mi prepisa da pijam ke go pijam na rucek taka ispravno e ?
Хахах немаш гајле, јас сабајле пијам аспирин, боцкам клексан, пијам после доручек б12, метилирана фолна, вит Ц, идеос и магнезиум, за ручек мулти+, за вечера дха(погоре сум ги помешала) и вечер боцкам клексан повторно и кога легнувам утрогестан Еве 4 месец и ден не сум промаршила. Мислам дека можеш за ручек да ги пиеш, тие се со преработена фолна и б12 како што читам на ливчево што го имам.
Ma napraviv i jas lista koe vo kolku ama moram da ve prasam sepak ste poiskusni ova za mene se e novo ,prva bremenost skolska bez ni 1 apce ispieno osven premama sega ova za mene e novo , a progesteron depo ke treba da primam 1 nedelno ima i za nego nekoe pravilo ili ne ? Denes za prv den se ispiv na kup posle 1 saat se bockav kleksan pa posle 1 sat progesteron se na kup staviv ama ajde od utre ke se opravam
Не е страшно од утре ќе исправиш, јас на почеток бев со 1 клексан и само што дознав дека сум бремена од страв бидеќи сум со предходен миссед и вонматерична во 14ч купив клексан и го боцнав па наредниот ден го боцнав во 10ч и кога ми кажаа дека треба 24ч разлика од клексан до клексан се запрепастив па потоа си фатив ред. За прогестерон депо до сега не сум примала нека кажат другите членки искуство.
Аспирин секој 2 ден значи преку еден ден така? Мене ме буни напред на извештајот пишува аспирин секој трет ден а позади каде е наведена терапијата стои на 2 дена.
Zdr nova sum vo grupava pa ke ve zamolam za sovet dali nekoja od vas do sega pravela invitro i imala genetska mutacija na folna kiselina i vitamin B12 i pritoa koga ostanala bremena ne primala kleksani i nemala nikakov problem fala vi
Izvini malku direkten odgovor ke ti dadam no prasanjeto nema smisla. Za mutacii na geni vo mthfr/mtr/mtrr se pie metilirana folna I metilirana b12 . Za mutacii vo genite za trombofilija se primaat kleksani. A vo nekoi slucai davaat kleksan I bez nikakvi mutacii no istorija na povtoruvacki abortusi I neuspesni invitra I dobivaat uspeh. Taka da najdobro spodeli gi rezultatite I kolku znaeme I mozeme ke pomagame site pozdravche