Јас не сум задоволна од Јани, дали две мин се задржав, едвај два збора извлече од уста, не сакаше ни да објасни, ми нашкрпа извештај од кај матичната да земам. Јас го прашувам, тој ќе видеш таму што ти пишува само за да излезам, арно си одев во Систина , ама пусти страв
Iskreno i jas istoto iskustvo go imav koga bev, nekako na brzanje za drugiot da vleze i bez mnogu komentari ili prasanja sto me iznenadi i mene i koga prasav duri sledna kontrolq koga, mi rece maticnata neka zakaze tamu maj juni koga ke najde a prethodno koco samiot mi zakaza za da ne se zamaram so maticnata... no ok toa e toa
Еве сега да ме прашаш не знам што треба да примам, затоа што во тие две минути само тоа успеав да го прашам, а добив одговор ќе видеш кај матичната во извештајот. Повеќе време потроши на пцуење по тастатурата , отколку да ми каже нешто
Dobro vecer feminki dali nekoja od vas ima zvakano Ideos od 500 ,dali ima nekoja zamena za niv ili vo oblik na tableti za pienje mnogu lekovi mi prepisaa nemozam da gi smislam kolko mu se gadi ,i sega uste ideos se zvakaat nema sansi da gi sozvakam vednas mi se povrakja samo sto ke ja stavam vo usta
И мене ми се препишани, подобро земај ги за твое добро, скоро сите тука сме со полно таблети не си сама. Пс. И мене не ми се баш вкусни но кога се мора се мора
Fala vi za podrska mnogu ... Me interesira folna od 400 od koja firma zimate jas do sega piev od 1000 mi gi namali na 400
Помош, мене нешто не ми е јасно. Имам извештај за клексани 15 дена пред трансфер издаден денес. Кога треба/можам да ги купам, од денес или кога ќе ми пише специјалистот дека треба да почнам да ги примам?
Имам пишувано на темава но пак да прашам некој ако имал вакво искуство Поминавме лош период со керка ми за време на операција потоа и направија испитувања излезе хомозигот МТХФР Ц677Т МТРР А66Г и хетерозигот МТР А2756Г Прима терапија по шема синтром веке 3години Постоперативно примаше клексани скоро 3 месеци и од тогаш е на синтром Е сега се преселивме Германија на што овде ми велат дека не е ништо страшно не е никаква болест и дека еден ден може да се прекине терапијата на што мене ми е многу страв како ке биде Дали некоја имала вакво или слично искуство да прекине терапија со тек на време Секој совет ми е добредојден
Јас, на почетокот немав проблем дури си ги топев во уста ко бонбона, ама како поминуваше време ми станаа одвратни неможев да ги смислам и почнав за секунда да ги џвакам со затнат нос и да голтам и после одма вода пиев тоа не знам дали беше правилно, еве и сега кога ќе ми текне ми се прави плунка во устава. Ама се издржува јас цела бременост ги пиев
Би ве прашала дали додека чекате резултати од мутации пиете нешто?Мене докторката ми даде Pregnatol active folate,3 месеци да ги пијам сега беа и на акција
Не знам каква форма на фолна имаат тие Прегнатол, ама претпоставувам не е метилирана. Ама пошто ти не ни знаеш дали ти треба метилирана почекај си две недели па ако си за терапија ќе си пиеш тоа што ќе ти посочат. Во меѓувреме витамините и тоа е..