1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Прегнатол е со активна фолна киселина и активен б12,мене ми го препиша др. Јани,и е доста поефтин во однос на тие предходно што ги пиев од солгар и now.

На Meckicja и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Метилирана е. Многу гинеколози сега препорачуваат Прегнатол, швајцарско производство се и викаат дека биле многу добри.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    912
    Metilirana e folnata,plus imoniks mi prepisaa za imunitet vitamini.kje pominat brzo tie dve nedeli

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.391
    А колкава доза има од двете во составот? Јас пијам метил фолат од 1000mcg, ама ете кога би пиела и пренатални може овие ќе ми одговараат.

5. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    20220328_211519.jpg

На Meckicja и Bebence29 им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.391
    Значи не ми одговараат. Од Јани имам препишано 1000мцг метил фолат и 1000мцг метил Б-12. Не сме сите исти и затоа не се согласувам кога се дава нешто пред да се земат сите фактори во предвид. Не е некоја грешка што ги зема членката, ама дури кога ќе ги има резултатите ќе се знае дали се ок за неа или не.

На Ygritte, Lolipop1983, Bebence29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    И мене ми ги препорача гинекологот ама Јани ми ги смена и пијам исто како тебе 1000мцг метил фолат и 1000мцг метил б12:)

8. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Кај мене беше обратно гинеколог ми рече 1000 метилирана 1000 б12 јани рече многу е и ми ги даде овие.Секој треба да си слуша препораки за дози од соодветен лекар.

9. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    912
    Mene mi gi prepisa Afrodita mislam deka i ti imash odeno kaj nejze

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.422
    Допаѓања:
    10.461
    Во извештајот како ви е назначен клексан дека треба да примате, другото го разбрав, за клексан има ли шифра?

11. Iva922

Iva922 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    40
    Здраво девојки, денес ги земав резултатите од мутациите, треба да се консултирам со трансфузиолог , ама до тогаш да ве прашам дали некоја имала слични резултати на овие? Јас веќе пијам метилирани фолна и б-12 месец дена, ми спомна гинекологот дека може ќе треба аспирини и клексан при бременост, па да видам дали некоја имала слични резултати.

Прикачени фајлови:

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.391
    Афродита е супер гинеколог. Имам одено да, таа беше прва што се посомнева дека бебенцето ми има аномалија и ме прати кај специјалист.

Можеби и е во право што ти ги дала. Останува да го почекаш резултатот и да видиш.

Од која причина проверуваш мутации?

На Veki4kaa и Bebence29 им се допаѓа ова.
  13. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    912
    Vo prvata bremenost se bockav so kleksani poradi pokaceni d dimeri,imav i skrien seker,zatoa mora i ova da se ispita

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.391
    Така е, треба да го испиташ. Моментално си бремена или во обид да забремениш?

15. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    912
    Имав спонтан пред 2 месеци моментално правам анализи Афродита ми рече и сега да забременам ништо страшно,ќе почекаме уште некое време па ќе се обидеме пак да забременам.Ти како си се обидуваш или бремена си?

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.835
    Допаѓања:
    19.391
    Јас се обидувам. Месецов сум стимулирана со Кломифен и чекам да видам што ќе биде. Убаво што ги правиш испитувањата после спонтан. Слушај си ја докторката и ќе си дојде сѐ на место.

17. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Девојки здраво, дали може да сподели некој искуство за рефундација на трошокот за клексани, дали ги гледаат и собираат сметкопотврдите после секој извештај или во тотал ги собираат и треба да се поклопува, на извештај пример 100 на сметкопотврда 100 комади. Прашувам зошто јас имам извештај од еден трансфузиолог кој ми даде 30 клексани но во меѓувреме најдов термин кај Јани кој ми даде извештај за нови 50, дали да ги гледам како вкупно 80 или треба да пазам да се поклопуваат од еден до друг извештај. Се надевам ме свативте :) кој поднесувал за рефундација плс за инфо за да знам... Фала многу

18. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.745
    Имаш два извештаи на кои им се поклопуваат датумите?

19. ZULERA

ZULERA Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Вака за подетално, прво гинекологот ми препиша 14 и јас незнаејки дека не се рефундираат од гинеколог ги купив тие 14, по 2 дена отидов на трансфузиолог кој ја потврди терапијата и ми препиша 30 нови комади и преглед за 1 месец, овие 30 почнав да ги купувам откога почнав да ги трошам претходните 14, и фактички сум потрошила само 16 а не 30, по тој месец добивам нов извештај со 50 клексани и прашањето ми е дали да ги бројам во тотал клексаните според извештаите или да ги делам извештај па сметки, ако ми пишал 30 а јас сум потрошила 16, 16 ке рефундираат, нов извештај имам 50, да купам 50.. ме зезнаа клексаните од гинекологот избрзав да ги купам

20. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    2.745
    Ќе ги делиш според датумот на извештаите. Со извештајот од Јани ќе враќаш клексани купени од тој датум или после тој датум. За предходно купените клексани пробај да ги рефундираш со првиот извештај па колку што ми објасни во фондот ќе потпишеш некој документ дека си почнала да ги користиш со датумот на извештајот иако ти се предходно купени.
    После тоа доколку треба да примаш сеуште клексани гледај да го земеш извештајот со датум пред да ти заврши тој од 50 дена или одма наредниот ден од завршувањето. Колку што знам неможеш да ги поклопиш.

На ZULERA му/ѝ се допаѓа ова.