Да го видиш СК де и таман ќе купиш нешто за бебе. Ја дека од Скопје изгледа ми даде само за 30 клексани и ми кажа да ги имаш за откако ќе добиеш позитивен тест па за после ќе се снајдеш да дојдеш.
Не е проблем за повеќе денови но многу време доаѓа за исплата фактички треба да плаќаш 80-90дена па да чекаш уште еден месец исплаќање и ќе заборавиш кога ќе ти ги вратат парите, како што сум со по 2 клексани на ден повеќе ми се исплаќа да се прошетам до Скопје како што вели @Suze18992 Еве јас го зедов извештајот на 15 Април а прите ќе ги видам некогаш во Август веќе и ќе бидам породена тогаш
Е да и за тоа си во право. Ама јас од оваа перспектива си викам само да видам позитивен тест, кај треба ќе одам и колку пари треба ќе платам.. само да биде..
Точно така и јас истото мислење го имав и затоа не се жалам. Што вели сопругот кога се дава за убаво не се жали. Со добра мисла господ за брзо ќе те награди биди позитивна како што си силна и ќе ги истераш и ти ваквите слатки маки. Само читај како се постапкиве да не губиш живци како мене, на почетокот не знаев дали појдов или дојдов од што не знаев каква е процедурата
Ги пишувам во заборавени пари па после демек се изненадувам кога ќе видам толку пари на сметка Се смеам во право си
Како што вика @Suze18992 најважно е ти и бебе да сте добри, пари се печалат. Уживај во бременоста и фала за информациите. ❤️
Девојки како оди со закажување на имунологија се чека ли многу за термин? Ми рекоа по прв циклус од киретажа да направам па не знам кпга да ѕвонам за упат
За рефундирање на клексани матичната на потврдата ми пишала дека се примани во домашни услови, дали ќе ми рефундираат со така потврда или да барам да ми ја смени ако може
Јас пак да прашам зошто никој не ми одговори. Дали ќе ми рефундираат за клексани бидејќи на потврдата од матичниот доктор пишува дека се примани во домашни услови?
Јас мислам дека треба да ти сменат да не ти е пишува во домашни услови јас до сега примив над 90 клексана и сеуште немам рефундирано
Девојки сакам да ве прашам какви витамини пиете, стандардните витамини за трудници што ги даваат се со обична фолна која нас телото не ни ја обработува а докторот не ми кажа што треба да пијам. Јас си пијам магнезиум, д3 б6 1дневно но да не треба да вклучам уште нешто. Веке сум 13+3 а како што читав од второ тромесечје се пијат други витамини.
Ако си со мутации најчесто препорачуваат метилирана фолна и метилирана б12, но не на своја рака. Консултирај се со трансфузиолог, се зависи за какви генетски мутации се работи