1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Ќе можеш ли да ми објасниш подетално? Каде е тоа? Каков упат да барам поточно? И генетски мутации и тромбофилија и антитела и се испитуваат на едно место?

2. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    7.623
    Да да ќе си ги испиташ сега кога не си бремена.
    Истите овие испитувања ги прават и во приватните лаборатории, ама ај што се поскапи туку ќе се погоди некој лев доктор што нема да ти ги признае резултатите бидејќи не се од МАНУ или трансфузиологија.

На DaisyDoo и Angella7 им се допаѓа ова.
  3. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    5.348
    Ќе го бараш проф Петличковски и ќе разговараш со него и ќе ти назначи што се треба да се испита. Одиш во бараката ќе ти објаснат која, земаат крв околу 2500 ден ќе ти наплатат ( во зависност од анализите) и чекаш рез за еден месец
    FEA898A0-BE29-473D-9BAE-C62604E2D163.png

На DaisyDoo и Angella7 им се допаѓа ова.
  4. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Фала ти многу, ќе пробам вака.

5. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    4.514
    Devojki jas sum rh- (negativ). Sto da proveram?
    Vo MANU trombofilii ispitav, primam clexani i aspirin, i metil folat i metilkobalamin.
    Kaj Petlickovski bev, i proveruvav ova vo prilog. Drugo nesto treba li da proveram?

Прикачени фајлови:

6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Јас уште не сум седнала да видам што е што. Ми рекоа да проверам антитела во крвта да проверам тие ANA AFA и уште некое има. Тие биле поврзани со тоа што сум негативна крвна група. Генетски мутации, кариотип и двајцата и тромбофилија. Не сум отишла уште кај матичната, рече за се што може ќе ми даде упат.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  7. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    542
    Здраво девијки, дали може некој да ми каже дали и хемостаза и генетски мутации се испитуваат на исто место, односно на трансфузиологија или не? И дали освен таму може и на имунологија или во ману и двете? Ви благодарам

8. QueenQ

QueenQ Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2022
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    42
    Генетски мутации може да си испиташ во МАНУ со упат од матичен гинеколог. Гужва нема воопшто, за 5 мин ќе завршиш работа а резултати за 10 работни дена. Јас испитав во Авицена но трансфузиологот не ги признаваше резултатите.

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.181
    Допаѓања:
    11.136
    Многу убаво срочено. Иако не ми е јасно зошто и покрај нормалните наоди, колегата би штител со клексан. Како и да е, супер што наидов на линкот, ми се одговорија некои прашања. Фала le.soleil :)

Завршив јас работа на трансфузиологија. Сега ќе чекам резултати, две недели ми рекоа. Морам да ги искоментирам вработените, многу фини и пријатни и покрај гужвата.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    19.403
    Јас имам нормален наод на одредени гени и можеби немам реална потреба од Клексан. Ама откако му раскажав на др.Јани што ми се случи, он ми рече да беше мое дете јас би те заштитил со најмала доза Клексан во следна бременост. Осетив сигурност во доктрот и искрено после сѐ немам ништо против да примам Клексан зошто знам дека може само добро да ми донесе и да превенира.

Оф топик, тие што нарачувате од iHerb за колку време ви стигаат? Прв пат ќе нарачувам, до сега ми носеа од странство ама моментално немам кој. Ми вика estimated delivery jul 27 - aug 10. Изгледа добро се зезнав и ќе морам тука да ги плаќам повеќе од дупло. (facepalm)

На Bebence29 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.099
    Допаѓања:
    13.461
    Оф топик, тие што нарачувате од iHerb за колку време ви стигаат? Прв пат ќе нарачувам, до сега ми носеа од странство ама моментално немам кој. Ми вика estimated delivery jul 27 - aug 10. Изгледа добро се зезнав и ќе морам тука да ги плаќам повеќе од дупло. (facepalm)[/QUOTE]

Обично ми стигаат нарачките за 2 недели до 20 дена, независно што деливери датата е покасно

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Нарачка нарачана на 09.05, требаше да стигне крај на јуни, почеток на јули, а стигна на 31.05. И неколку пати до сега што сум нарачувала за околу 20 дена стигнувале. Само околу нг кога нарачував точно на последен ден стигна

13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    2.746
    Првиот пат кога порачав мене ми стигнаа за 2 недели, вториот пат мислеќи ќе ми стигнат исто брзо ми каснеа 2 месеци па во меѓувреме морав да се надополнам од тука.
    Мој совет нарачајте повеќе да имате резерви.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    19.403
    Мене ми носеа и ради тоа немав проблем. Ама ете сега не си доаѓа во скоро време никој и малце направив превид. Нарачав од iHerb ама секако ќе морам да купам од тука дур да стигнат, тоа е.

15. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    2.746
    Почекај можи да стигнат за брзо, јас првиот пат бев изненадена неочекувано пребрзо ми стигнаа, затоа вториот пат си почекав:rofl:

16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    4.514
    Devojki vcera ogromna modrinka posle bockanje na kleksanot (10ti den otkako se bockam mi e). Sovet kako da ne mi se pravat? :D

17. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    2.746
    Хепатромбин маст мачкај редовно.

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.838
    Допаѓања:
    19.403
    Јас уште не се боцкам ама гледав едно видео за правилно аплицирање и девојката баш рече за да не се прават модринки пред и после аплилација ладна облога да ставаш.

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Јас менував места на стомакот и најдов место на кое не ми се прават модринки. Пробај така или мачкај хепатромбин. Исто може коцка мраз да ставиш на местото после аплицирањето на клексанот.

20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.181
    Допаѓања:
    11.136
    А што порачувате од iHerb? Не сум во тек, а ме интересира...

@Angella7 што направи ти? Најде термин за трансфузиологија?