И ја се плашев многу, дури ја вртев главата на друга страна кога ме боцкаше маж ми на почеток. Ама престрашив сега дури најубаво си се боцкам сама.Ок признавам некогаш се помодрувам повише од вообичаено, некогаш воопшто не се приметува кај сум се боцнала.Пробај сама, ништо страшно.
Пробај еднаш два пати ќе видиш дека не е страшно. Така мм бега веднаш штом види кај што вадам игла, нема шанси да се кандиса тој да ме боцне.
Mene pa mm ne se nafati voopsto da me bocka I so kleksani pocnav od 3 den od ciklusot pred ivf I cela bremenost I tri ned po poragajot I sega esenta 5 kleksani pred I uste 5 primav po operacijata na zolckata I sega isto ke primam 5 pred operacijata na kila I uste 5 po operacijata I se sama se bockam I majka mi ja bockav proletta koga imase problem so trombozata abe ekspert stanav za bockanje
И јас се сама, мм бега кога се боцкам не сака ни да гледа не пак да ме боцка исто и јас сите што се за боцкање права медицинска сестра им сум додуша и тоа имам завршено па и предходно сум боцкала
Дечки а резултати од имунологија како си земавте?? Поминаа три недели им пишав порака со тоа кодот два пати по ред и не ми враќа никој..
Модриците кога е неправилно боцкано големи ли се? Ме охрабривте, почнав сама да се боцкам и имам црвено темна точка ама па такви имам и сестрата кога ме боцкаше, на правилен пат ли сум или некаде грешам
Штом е само црвена точка, топ си. Ама очекувај и модрици затоа што се прават од клексаните ама не е ништо страшно. На стомак не ми се правеа, сега боцкам во нога и имам огромни модрици ама мачкам Хепатромбин и полека си се повлекуваат. Не се секирај не можеш да згрешиш
за да не ви се прават модрици, подле боцкањето држете на местото коцка лед. Инаку ништо страшно и да има, нормално е ..
02322 7972 javi se na ovie broevi I prasaj jas mu pisivav na dr dejan trajkov na fb ama sega nema fb profil dr
Јас го пиев точно секое утро во 5:30 бидеќи докторот ми кажа да го пијам на гладно и разлика од клексанот 6 часа.
Zdravo ispituvav genetrski analizi za trombofilija i ovie se rezultatite : heterozigotnost vo : MTHFR 677, MTR, MTRR, PAI- 1 homozigotnost vo : ITGA2 Bremena sum so bliznaci , dali ima nekoj so slicna dijagnoza i koja terapija ja primale. Blagodaram.
Трансфузиолог најдобро ќе ти каже, повеќето сме со клексан и аспирин, ако си кај некој подобар гинеколог за почеток и тој те насочува. Кој месец си? Во бременоста ги испитуваше? Мене па во бременост на никој доктор не му текна да ме советува да ги испитам, после бременост и тоа на своја рака..
Како што ти кажаа, повеќето сме со клексан, аспирин ама и метил фолат од 1000мцг и метил в12 исто од 1000. Обавезно консултирај трансфузиолог за терапија, немој ништо на своја рака.