1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Катастрофа, само компликации од ништо се прават... На ГАК секогаш ми велеле дека крајниот збор за антикоагулантна терапија го има трансфузилог. Сега очигледно ќе се шетаме од клиника до клиника.

2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.797
    Јас земав приоритетен за на ГАК и планирам во понеделник да одам. Трансфузиологија дефинитивно не даваат клексани. Само не знам сега на Гак кај треба да одам и дали преглед прават или само препишуваат клексани и толку. Ја сум ептен тазе 5 дена од позитивен тест ама одма почнав да се боцкам според терапија

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    На ГАК ќе оди со упат од матичен гинеколог. Јас зошто имав тазе извештај од трансфузиологија таму тој им го приложив. Денес за ова примаа во соба 36. Ме праша докторката што и како и објаснив, ме виде на ехо и ми пиша терапија. Претходно во Јануари кога одев на ГАК тогаш немав испитано генски мутации, па само приложив извештај од специјалистот што ми го правеше трансферот и ми пишаа. Се мрштат малку, ама валјда не смеат да не вратат. Мене само извештајот не ми се свиѓа. Количината е пишана малку нејасно (No XXX), ама се надевам дека нема да имам проблем и овој пат. Во Јануари ми рефундираа без проблем иако тогаш не се сеќавам како ми пишуваше во извештајот дека маж ми одеше.

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Денес во соба 36 (кога ќе влезеш десно). Мене преглед ми направија и ми дадоа извештај.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    10.465
    Замената на Јани, Кочо ли, или како и да се вика, испитува ли нешто уствари?
    Тогаш во понеделник не одам јас, џабе толкав пат, ќе го чекам Јани. А Јани ќе може ли да продолжи да ни препишува клексани?
    Јас искрено немам намера да одам на Гак да одам да ме прегледуваат. Од прегледи ми е преку глава, две докторки ми ја водат бременоста уште на Гак да ме гледаат тоа ми е плус траума.
    Ако се враќа на 12 ти ќе си ги плаќам уште, и тоа е нема друго решение. Само се надевам дека тој ќе може да препишува ако не ич ама ич не ми се оди на Гак :doh:

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Докторката ми рече дека морала да види срцева акција за да препише, што до некаде и разбирам.
    Искрено и јас се надевам дека Јани ќе се врати и ќе продолжи да препишува, зошто инаку стварно комплицирано:@

На eli25 и anggell им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    10.465
    Е ако е рано за срцева акција, глупости, многу не има со клексан од прв позитивен тест. Ептен хаос направија.

8. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    289
    Здраво феминки јас да ве прашам имам закажано кај доктор јани на 29 август ама нема да можам бидејки не сум од скопје. Ако отидам порано дали ке ме примат и ако треба и на приватно ке си платам. И дали во ману испитуваат и дали треба и за таму упот или може на приватно? Да напоменам не сум трудница. Јас сум со една киретажа беше празен сакус. Поздрав

9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Абе женски, сега отварам да видам што витамини имам за да си докупам и ги видов пренаталните. Пијам Б12 метил, метилирана фолна и Ц витамин. Заборавив скроз на овие витамини и не прашав доктор. Да пијам еден ден фолна еден ден овие или како?

Прикачени фајлови:

10. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.797
    И ова не го разбирам, што вика @anggell колку сме со клексани од позитивен тест зашто тогаш преглед. Јас 5та недела едвај ќе сум во понеделник нема ни срцева да може да чуе |(

11. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.797
    Јас метил фолат и метил б12 имам земено на Now и посебно си ги пијам. Плус пијам, витамин Ц, Д, омега, магнезиум. Овие пренатални што ги имаш не знам дали содржат обична или метилирана фолна. Ако треба метилирана да пиеш не знам дали овие би ти завршиле работа.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    10.465
    Некои ни точка немаат во 5та недела, не знам, пари се многу баш сега сметав ама ако го нема Јани уште некоја недела ќе терам така. Искрено јас се стресувам на секој преглед кој и така ми е чест, па сега уште фали и на Гак.

13. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.797
    Јас те разбирам , јас не би да ме прегледуваат на Гак исто, посебно не вака рано. Стварно нема потреба. Башка од старт ми се води бременоста ко ризична и знам дека на 2 недели ќе одам на контроли, уште и од гак ми фалат |(

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Метилот морам да ги пијам ради мутациите. Овие имаат фолна ама обична. Па не знам како да ги комбинирам. Не знам ни дали треба воопшто покрај метил да пијам и вакви.

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Сите пиеме посебно метил фолат и б12 заради мутации и плус пиеме пренатални.не се грижи, можеш да пиеш.

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Претпставувам во толку рана фаза не гледаат. Јас сепак сум 14 недела. Претходно во јануари ми дадоа клексани од трансфер до тест само со извештај од Трајкивски.
    Вие си одлучувате на крајот. Јас само споделив како стојат работите.

На eli25, anggell и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.797
    Фала ти што сподели да знам што ме чека во понеделник :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Еее фала ти, тоа не ми беше јасно :*

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    И јас на почетокот мислев многу е и пренатални и посевно метил фолат и б12 ама не било. А и сите членки тука пиеја така:*

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Faith

Faith Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    6
    Јас не пијам. Трет месец сум ми рекоа понатака ќе се воведат и пренаталните.
    Засега само метилирана фолна и б12.
    Две докторки истото ми го кажаа.
    А аспиринот дека некаде при крај на бременоста, не знам 30 и некоја недела ќе ми се укине зошто лошо ќе делувало на срцето на бебето.

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.