1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    32.859
    Луѓе под која шифра пишат упат за кај Јани?
    Неможе да ми закаже матичната не знаела под која шифра не и давало таму незнам што, се нервирам.

2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Со шифра за варикозни вени нека проба.

На Anaroz1 и QweenSM им се допаѓа ова.
  3. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    5.348
    I80, I83

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    32.859
    Бидна девојки, закажав.
    Фала ви прееемногу! :f:

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Здраво, дали вие што сте со генетски мутации и по втор пат се имате породено државно дали ве породиле до 38ма недела најкасно? :)

6. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Zdravo, sabajlevo bev kaj Jani na pregled i mi kaza deka veke voopsto ne moze da prepise kleksani , mora na ginekologija. Da znaete da ne se maltretirate za dzabe.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.798
    Со упат од матична денес, Јани ме врати. Ми рече не работеле веќе со трудници, на колегиум така се одлучило и дека се треба да си оди преку гинеколог. Не знам некоја друга дали успеала да заврши работа?

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Безобразни се, толку имам да кажам. Ако некоја завршила работа нека пише. Колку што читав низ коментарите беше одлучено веќе да не се препишуваат клексани на трудници на трансфузиологија ама Јани прошлата недела препишуваше, сега значи ни тој не препишува цццц(facepalm)

На H.VAGA и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Да јас изгледа минатата недела фатив последен воз, ми препиша 60.
    А специјалистичко мислење за трудници кој ќе ни дава? Во ред е мислење од гинеколог, ама каде е мислење и од трансфузиолог:(

На H.VAGA, Iris-1234 и Lucky1312 им се допаѓа ова.
  10. Lucky1312

Lucky1312 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Mene me primi , ama mi dade izveshtaj na koj sto pisuva da se poseti ginekolog za terapija . Mi rece terapijata e taa , moras da primas kleksan i aspirin ama jas ne sum toj sto moze da ti napise, zemi prioriteten za ginekologija soba 36.. Sramota e sto ne setaat po toplovo , koja e logikata , transfuziolog da ne moze da napise izveshtaj za lekovi za krv, ginekolog koja strucnost ja ima da prepisuva terapija za krv ?

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Така е, некогаш гинеколозите креваат рамена и викаат дека мора да се консултира трансфузиолог а и навистина е така, тоа се две различни специјалности и секој од нив е стручен во својата област. Не сфаќам зошто комплицираат вака и зошто имаа потреба од вакви радикални промени. Наместо да се стремат да го подобрат државното здравство, да ги поедностават и унапредат услугите и да им олеснат на сите пациенти тие гледаат да се ослободат од дел од пациентите(n)

На Lucky1312 и Ano им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Јани веќе не препишува клексани или веќе и не кажува што терапија треба да се прима, не прима воопшто трудници ?
    Многу нелогично ако каже терапија а тој да не ја препишува.
    Сега за совет дали треба клексан или не каде треба?
    Сега читам погоре, абе како гинеколог да ни кажува дали треба или не клелсан, еве мојата матична си кажа отворено дека не знае дали треба, дека за тоа нема учено и за тоа ме праќаше кај Јани, воопшто не се нафаќаше за нешто што не и е специјалност.

На ZULERA и Lucky1312 им се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Па матичен не може да ти каже дали треба ама гинеколог специјалист-клиничар може да каже, затоа гледаат протоци, состојба на постелка а и кога се работи за мутации горе доле и гинеколозите знаат што терапија треба. Јас кога останав бремена, додека да дојдам до Јани, консултирав матичен и гинеколог од ГАК и ми ја дадоа истата терапија што ми ја даде и Јани подоцна. Сепак, потребно е мислење од трансфузиолог. Верувам дека тој ќе продолжи да ја кажува терапијата само гинеколог ќе треба да ја препише т.е да даде извештај за клексани.

На Ano и anggell им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8.951
    Допаѓања:
    40.197
    Јас се надевам бар на ова. Сепак има движење и на други параметри за кои само трансфузиолог може да даде мислење.

На ZULERA и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Така е, апсолутно се согласувам.

На ZULERA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.798
    Јас прашав и за испитувања за хемостаза и димери. Ми рече ако препорача гинеколог тогаш. Значи гинеколог ќе треба да ми даде упат за трансфузиологија, па после со резултати на ГАК. Во круг се вртиме ама ајде.

На ZULERA, QweenSM, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    32.859
    Ме фаќа страшна нервоза од вакви работи, не знаат што прават, нѐ препраќаат од една на друга врата. Трансфузиолог само дава терапија, а да ја препише истата - е неможи! Бог да чува, лудост . Се работи за трудница што носи живот во неа и за да опстане и да се роди тој живот, мораме да примаме терапија, зошто е толку битно кој ќе пише терапија, побогу? Нека пиши еден сѐ што треба и ајде чао, ама небива толку да е лесно нели .

Ми се крена косава неќни кога матичната не знаеше под која шифра да ми напише за упат кај Јани, па морав да ве прашувам вас тука. Докторка и да не знае. Па колку ми вика да го частиш тој што ти кажа под која шифра да напишам.

Беда е мал збор .

На Ena0310, Lucky1312 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    8.439
    Знаете ли како да се дојде до упат за кариотип или дали прават на др место освен по приватниве? Матичната на сопругов не сака никако да се заангажира да добие и тој упат а докторов ми кажа мора кариотип за да одлучи понатаму што да прави....

19. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    5.348
    Освен на ГАК прават и на детска клиника. Мислам дека таму е без термин, да се распрашаш. Оди утре и прашај.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bisera J

Bisera J Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Здраво.. Да прашам дали треба да се испита тромбофилија? бев бремена со ин витро но за жал добив прееклампсија и во 7 месец ме породија итно со царски, бебето живееше 2 дена и почина, па ме интересира дали за следен пат треба да се прави испитување?