Вие што пиете аспирин од обиди за бременост, го пиете од 100 ка преку еден ден како во бременост или?
За тромбофилија треба упат од матичен гинеколог или општ матичен? Пред 2 и пол години отидов со упат од општ матичен, со дијагноза варикозни вени, и ме вратија. Тогаш и бремена останав, почна пандемијата и не отидов пак, а здравје пред следна бременост би сакала да испитам. Уствари тромбофилија и мутации овие МТХФР истото е?
А нема ли некоја друга замена? Како примети, ги имаше многу? Сега ме замисли, јас да имам од нив искрено нема ни да приметам мене кожата ми е склона кон модрици ако се допрам до нешто појако, или ако ми стои стисната ногата до нешто подолго од 5 мин одма ми се појавува модрица. Доколку се појавуваат нешто се дешава во организмот или?
Јас вежбам и прво мислев на тренинг дека ги правам и почнав да се пазам и да приметувам. Од него ми се 100%. Знам само дека не е ок и треба да се прекине, што понатаму немам поим. Треба да се распрашам.
Девојки, има ли некоја од вас што има само една мутација, PAI-1 хетерозигот да ми каже што и имат препишано за пред и за време на бременост?
Prasaj go dr za kardiopirin zamena za aspirin i ako ti izleguvaat modrici treba pokraj aspirin ili kardiopirin da pies I vitamin c
Treba vitamin c da pie ona pokraj aspirinot I mene taka mi izlezea modrici I pokraj kardiopirin dr mi dade I vitamin c od 1000 mg I se sredi