Има некоја трудница што од почеток на бременост зимала секој ден Аспирин ? Денес за прв пат откако дознав дека сум бремена се видов до Јани и ми кажа да го земам сега секој втор ден. Ми остана мисла да не сум направила беља што го зимав секој ден последниов месец.
Јас земав на почеток секој ден, така ми имаше кажано гинеколог. После кога отидов кај Јани ми кажа преку еден ден. Не се грижи, нема никаков проблем да си направиш.
Имаш мутации, консултирај си трансфузиолог веднаш ако си бремена за да ти даде терапија. И да не си бремена сепак консултирај се за понатаму, за да ти каже што да примаш кога ќе добиеш позитивен тест.
Дали некоја од вас пие Метформин? Јас го пијам по препорака на гинеколог (давал добри резултати), иако немам проблеми со шеќерот или инсулинот. Докторката на ГАК ми рече не може да ти штети, можеш да го пиеш. Метформинот е единственото различно што при оваа бременост го пијам како дополнителна терапија, покрај клексан, аспирин 100, метилирана фолна и Б12.
Zdravo feminki. Vo ponedelnik ke odam kaj doktor jani imam pokaceni didimeri so eden spontan sum. Me interesira dali treba da bidam gladna i zedna bidejki sum od drug grad?
Неколку гени ти се мутирани. Закажи си кај Јани, пуштија слободни термини за во Октомври, јави и се на матичната да ти фати термин. За идна бременост ќе ти треба терапија, ништо страшно
Здраво девојки, некој со мутации што се породил па да сподели искуство дали пораѓајот бил царски или природен, бидејки сме со клексани дали е нешто поразлично, што да очекуваме Фала
По тоа што се имам консултирано со др кој ќе ме пораѓа, независно од мутациите може и природен и царски пораѓај. Ми кажа само дека клексани треба да примам до 36та недела, а после пораѓај неколку клексани само доколку пораѓајот е царски, ако е природен нема да има потреба.