Posle poragajot ke treba pak da ispitas ddimeri I hemostaza I ako se visoki ddimerite pak ke primas uste nekolku kleksani
Zenicki pred nekoj den postaviv prasanje no nikoj ne mi odgovori . Mnogu mi e bitno utre odam kaj jani dali treba da sum zedna i gladna ili ne? Pak ke napomenam od drug grad sum
Јас одев јадена, искрено ни не знаев како треба, исто од друг град сум. За некој ден и јас сум кај него.
Не треба да си жедна и гладна за испитувања за тромбофилија. Ако правиш и онаа овична крвна слика, тогаш да, заради поточна слика ама за трансфузиолошките нема врска.
Имате ли режим на исхрана заради мутациите?Во прва бременост бев со скриен шеќер бев на диета.Сабајлето генекологот ми рече припази си на исхраната (не сум бремена бев на преглед само)
Не. Заради мутациите примам само терапија (клексан, метил фолат и метил б12, претходно примав и аспирин но ми го прекинаа).
И јас сум со мутации, примам клексан, аспирин 100 секој втор ден, метилирана фолна и метилиран Б12. Не сум на посебна исхрана, никој ништо не ми спомнал досега.
Прва бременост имав скриен шеќер.испитав сега се се е под контрола.ама ова со храната ме зачуди,иако цело време пазам
Zdravo, dali nekoja od vas gi ima slednive mutacii -Faktor XIII V34L -PAI-I 5G/4G -MTHFR C677T -MTHFR A1298C I koja terapija vi ja prepisaa, ke zakazam konsultacija so jani megutoa do togas bi vi bila blagodarna ako mi kazete dali e nesto seriozno
Поделени мислења.. еден доктор метил фолна и б12 ,друг доктор Фрагмин мала доза за превентива.. Сега ме праќаат на некои испитувања на детален PAI дали морам да боцкам и ако морам до кога. По мислење на Димчев , као нема потреба као "си ги поминала ризичните 3 месеци" сега нема потреба.. Ни сама незнам Иначе пред бременост ништо, сега сум 25+
Јас за мутациите добив резултати 3-4 дена после позитивен тест и гинекологот рече одма да почнам со оваа терапија, па така направив. После тоа бев и кај Јани и тој ми ја даде истата терапија. Јас мутации испитав на своја иницијатива ама тука има членки со претходен спонтан па испитале мутации и на некои им е препорачано аспирин да пијат додека се обидуваат. Консултирај си трансфузиолог, тој најдобро ќе ти каже.
Девојки здраво, Матичната за да му закаже на сопругот за да прегледаме кариотип, на мој термин на истото како мене гинекологот што ми закажа треба да оди така, медицинска генетика-гинекологија-кариотип, така и кажав изгледа не згрешив? На некој ако ми текнува да ми пише, да не ме вратат ми е страв.