@Iris-1234 , @0ли, @ZULERA дека со вас последно ја имавме дискусијата за извештаи и рефундација. Значи ми стигна решение за исплата(пари уште не), прифатен ми е и извештајот од ГАК и тој од трансфузиологија што ми беше испечатен од кај матичната. И дефинитивно смалиле колки враќаат. Колку што успеав да го најдам пресекот до 15.07 исплаќале 181од парче (201-партиципација), а од овој датум наваму 156 ден од парче (176-партиципација)
Денес ми исплатија за 30 клексани 4751 ден. Решението ми стигна вчера, денес веќе легнаа и парите на сметка.
Mene pred 2.3 ned za 5 kleksani mi isplatija 884 den a prethodno pred 1 god mi gi isplatija po 201 den eden kleksan
Здраво девојки. 5ти месец сум, со редовна терапија од клексан од прв ден. До сега матичната ми даваше приоритетен за на трансфузиологија за кај Др. Јани и немав никаков проблем. Но сега веќе неможат да даваат упат за преглед, па ме интересира вие што примате клексани и сте под надзор на Др. Јани како успевате сега да земете упат откако ја прекинаа соработката со гинеколози?
Кај Јани и да отидеш џабе ти е одењето, јас бев пред една недела. Тој веќе ниту мислење не дава, а за препишување клексан во никој случај. И совет да бараш не ти одговара на советот, туку само ти вели не знам прашај си гинеколог. Џабе не се малтретирај за кај Јани, за препишување одат на клиника, таму ако не сакаат да ти препишат ако си во можност купувај ги без да ти се рефундираат. Јани има забрана да работи со трудници.
Со редовен упат одам секогаш. Следи деновиве до 10 пуштаат термини за нареден месец. Јас тука следам и се јавувам кај матичната општа. http://mojtermin.mk/map/specijalist...t_za_transfuziona_medicina&resource=813093090
Тие што пиете ИДЕОС, како ги пиете т.е џвакате по 1 или по 2 во ден? Ми рече докторката да ги почнам сега 31 недела сум ,ама заборавив да ја прашам по колку да земам,тек за 2 недели сум на контрола.
По 1, така ми е препишано од трансфузиологот, а така и бо првата бременост ми ги имаше препишано гинеколог
@Ano Ок, фала на одговорот.И во упатството пишува за трудници доза е по едно на ден, ама сакав да се консултирам
@Iris-1234 , @Ano а од која недела ги пиете ? Јас сум со клексани од 5та и дури сега ми ги дадоа... Се мислам да не е касно
Мене во 17 ми ги пиша Јани кога бев последно. А претходната покасно после 20, ама тогаш не бев на клексани.
Значи јас каснам малку.. Идев на државно кај трансфузиолог ама до тој Јани никогаш не стигнав. Имаше ситуација која страшно ме изнервира и почнав на приватно. И на гениколог исто идам на 2 места и дури сега ми ги кажа Петрова од Ремедика да ги земам ИДЕОС. Се надевам дека нема да имам никаков проблем по почнав да ги пијам толку касно.
Нема да имаш проблем, не се грижи. За кај Јани требаше да земаш приоритетни упати, тој секогаш ги примаше пациентите и никого не враќаше, еее ама од скоро е друга приказна за жал.
Не е страшно. Не пијат сите. Плус ако си имала ептен голем дефицит и симптоми и болки ке чувствуваш. Пиј си ги сега и не се секирај
Девојќи имам извештај за клексани за 2 месеца. Дали треба сите 60 да ги купам одеднаш за да ми рефундираат или може прво 30, па кога ќе ми завршат уште 30? Некако многу се фаќа 60 одеднаш да земам.