Јас имав поднесено на 07.09, писмо минатата недела, а исплата дури денес добив. Мислам дека е рано за било што ако си поднела на 25.09
Девојки наместо клексан што зимате а ви рефундираат во фонд? И кај се наога замената? Клексан нема нигде а ми рекоа нема ни да има во скоро време.
Enoxaparin земав коа нема клексан, се консултирав со трансфуџиолог ок е замената. Стално има во Промедика карши Рамстор мол. Ги рефундираат без проблем иако на извештајот пише клексан, составот е тој.
Ти благодарам. Ќе проверам понеделник. Иначе најдов inhixa, но ми беше шубе да ги земам без да се консултирам со некој. Аптекарката ми рече штом ти е за бременост само клексан.
Било кое со иста генерика ќе ти рефундираат. Само овие inhixa мене ми беа многу грди за боцкање. А тие enoxaparine на rovi се ок и кога не наоѓам клексан нив ги купувам. Веќе 10 дена сум на нив, зошто во моментов никаде нема клексан. Инаку ги имам купувано од анни фарм во капитол, а последно во Полин во Н.Лисиче ги купив.
Фала ти на информациит. Дали знаеш дали хи имаат во Капитол? Ако ги има да си ги земам уште утре, ептен ми е блиску. Сепак се наоѓа значи нешто замена што се рефундира.
Jas kleksani letoto zemav od apteka eliksir od strumica oni imaat i net stranica eliksir. mk i prakaat po kargo
Имам извештај од Јани ама мислам дека е од пред една година. Пишува при позитивен тест за бременост аспирин и LMWH ( mislam deka se kleksani). Позитивна бета имам. Прашањето ми е, треба да испитам нешто пред да ми препишат клексани или поради мутацијата мора да се примаат?
Не треба ништо, кога видеш позитивен одма земај. Да, тоа се клексани ознаката. Поради мутации, Јани ги препишува. Сега не знам кој, еве на клиника треба, ама тие од клиника се многу против клексани.
Мене ми ги препишаа во Струмица со извештајот од Јани ,али испитав д димери и хемостаза инаку и таму се против клексани имам 4 мутации јас за 15 дена ми дадоа сега пак требаа да одам
@Ivana 8 мора на ГАК. Отиди кај матичен гинеколог, нека ти даде упат со термин за ГАК, а ако нема термини за брзо (утре, задутре), приоритетен упат може да ти даде. Ќе го покажеш таму извештајот од Јани и се надевам нема да прават проблем и ќе ти препишат терапија. Дур да стигнеш до извештајот јас би ти препорачала да земеш 2,3 еноксапарини (замена за клексан, зошто клексани баш и нема, а плус еноксапарионот е поефтин) и да боцкаш уште од денес, утре. Тие нема да ти се рефундираат без извештај ама покриена ќе си со терапија.
Фала ти многу. Бев на гинеколог ама при преглед имаше кафеав исцедок... Пак ме прати на бета и ми рече сега за сега само аспирин па здравје ако е се добро ќе почнам и со клексани.