1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Имав и јас кафеав исцедок на два пати во прво тромесечие, ама помина и се е во ред. Примаш нешто друго терапија? Која недела си?

2. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Па не е во ред од 145 бета во саботата денес 29 ( мој заклучок вајда е биохемиска или спонтан ќе видиме ) . Али што е тука е. Како што е господ никој не е. :)

3. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Во април имав иста ситуација. Биохемиска беше. Немам што да ти кажам да те утешам, зошто знам како е... Лани и спонтан имав во 4ти месец, па сега еве пак сум бремена и терам некако... се надевам овој пат до крај. Ќе се наредат коцки. Докторката моја еднаш ми рече, во модерна гинекологија само за тежок стерилитет нема лек, другото се средува. Некој ќе се помачи повеќе, некој помалку, ама верувам ќе сме со полни раце на крај. Те гушкам :hug:

4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Господ за сите има план. После 2 ипол години останав. И добро е што ете можам и природно само психата да ја среди човек. Се ни е до психата. Ќе биде се. И ти ќе имаш полни раце среќа и сите ние дали сега дали покасно :)

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Ne e se do psihata jas ako bese samo da psihata dosega dete ke nemav posebno ako se ima zdrastven problem i kaj mazot i kaj zenata

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Епа кај нас нема. А и да има проблем, за се постои решение. Еден доктор во чаир ми рече и да имаш и да немаш проблем коа ќе ја олабавиш психата тогаш ќе биде. Али како викаат сеја планина своја тежина. Верба во Господ помош од медицината и де ќе си дојде на свое место. :)

На Bejb15, AniSk и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Togas prasaj go toj dr zasto postoe ivf i se drugo ako e se do psihata

8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Епа иди ти на инвитро со помислата дека имаш проблем и дека нема да биде и ќе прајме муабет дали ќе биде или не. Муабетот ми беше мораш да имаш позитивни мисли без разлика за што и да е. И да го одиш тој пат за инвитро мора да имаш јака ПСИХА!!!! Сите тие испитувања, инекции чекања. Врати се погоре што пишав. Со верба во Господ и помош од медицината кога е потребна. И да пак ќе кажам до Психата е! Колку повеќе мислиш негативно толку повеќе тонеш.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Jas pominav 3 ivf I 3 bese uspesno I ne veruvam deka e se do psihata kolku I da si opusten dzabe e ako se ima problem mene realno posle 13 god borba so neplodnost preku glava mi bese od toa opusti se ke bide sto da bide so mnogu los spermogram I so neproodni jajovodi ama neli imame I takvi ginekolozi nie sto osven toa opusti se drugo I neznaat toa e

10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Ќе ти пишам inbox :)

11. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Здраво,
    За колку време ги даваат резултатите за генски мутации?

12. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Каде можам да испитам мутации и кој треба да ми даде упат за нив? До сега ни матичната не ми спомнала за нив ниту пак докторката од државна. Како се гледа дали имам тенденција за нив?

13. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Јас 3 недели ги чекав ако добро се сеќавам.

На Irida му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    После спонтан абортус повеќето од нас ги имаат испитано. Или ако имаш фамилијарна анамнеза на тромбофилични состојби.

15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Обично после неколку спонтани матичните даваат упат и ги испитуваат. Јас за среќа, пред да останам бремена, читајќи искуства тука, на своја рака ги испитав и среќа што ги испитав затоа што ги имам и благодарение на терапијата терам 34 недела.
    Не знам во бременост дали се испитуваат ама ако ти е во ред бременоста досега не се замарај со тоа.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Тие што имате генетски мутации и сте на терапии дали се случува да имате модринки по телото

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Ако мислиш на модринки од боцкање, да.

18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Не онака модринки
    Не е на клексан на апчиња е

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    2.958
    Како дојдовте до упат? Мојов матичен гинеколог не ми дава, прво ме прашуваше што ќе ми сменело тоа мене, гени не се менувале дрн дрн. И викам сакам да испитам тромбофилија и мутации, ми вели ако немате некој во фамилија наследно, немаш ни ти. После ми рече најубаво матичен општ да ме прател, преку него полесно идело испитувањето, а јас и пред да одам кај гинекологот зборев со општата матична која што ми кажа дека бидејќи се работи за спонтан абортус, треба гинекологот да ми даде упат и да си назначи и шифра и се. А гинекологот не дава. И покрај тоа што во првата бременост од 7ми бев на клексани заради протоци, па сеа и спонтан, сепак не дава. Како да го изнудат упатот? Јас сум секогаш за спречи отколку лечи. Од кај да знам дека не сум за клексан или аспирин. Многу се изнервирав

20. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Мене матичниот гинеколог ми даде упат после спонтан со таа индикација. Не знам кој совет да ти го дадам... Знам само дека матичен гинеколог дава упат за генетски мутации.