, незнам еве и тоа бев со мислење од кај него дека треба да примам терапија, само требаше кога ќе почнам постапка да ми ги шише во извештај за рефундација зошто првиот беше општ. Среќа завршив работа дента, некако успеав да земам приоритетен упат и од тогаш следам цело време да имам нов упат пред да ми истече количината што ми ја препишал. Здравје боже сега до 20.12, па се надевам само уште едно одење до пораѓај ќе имам.
Па секогаш се наоѓа некој... Пробувај немора да биде кај Јани кај друг доктор нека е само нека ти даде извештај и прави залихи. Ти посакувам што поскоро 2 цртички и полни раце.
Има ли некој одено скоро кај Јани? Почна ли да препишува клексан и дава совети, или одете онака, да видите како ќе биде?
Со резултатите закажи си кај Јани т.е матичниот гинеколог нека ти закаже за да си добиеш соодветна терапија.
Pomos devojki nemozam ni od kaj maticen opst ni od kaj ginekolog da zakazam termin za kaj Jani, celo vreme mu dava nesoodvetna dijagnoza. Kako da probame?
Можно е да не може гинеколог, имаа некоја забрана сега скоро ама општ матичен мора да може да ти даде.
Имаш мутирани гени, за во бременост ќе ти треба терапија од трансфузиолог, само моментално незнам дали Јани дава мислење, јас во Септември бев и тогаш ми пиша терапија, за сега незнам
Fala vi zenski vleze so sifra I83, inaku utre ke ispituvam mutacii i dve nedeli duri da izlezat rezultati i taman na 5ti dekemvri ke odam so rezultatite ako imam mutacii, seuste neznam dali imam ama sakam termin da si zafatam daj boze da nemam pa ke go odkazam terminot, imam dva spontani i zatoa, fala vi devojki edni i edinstveni ste seznajki.
Со 2 спонтани изгледа ќе имаш мутации мила. Сега не сум баба Ванѓа ама голема е веројатноста. Ама не се грижи, со соодветна терапија, ќе си гушнеш здраво и право бебенце. Пиши што си направила, ти посакувам многу среќа
Jas vo septemvri bev kaj jani so upot od opsti maticsn. Me vrati ne sum bila za kaj nego a cela istorija so mene nosev i od pokaceni didimeri od operacii i od kiretaza.