Јас отидов со шифра за варикозни вени од општ матичен и ми урлаше малце таа на трансфузиологија, као демек зашто таква шифра, после не се бришела од систем, не знам што. Едвај се објаснив дека матичните гинеколози се многу тешки на давање упат, а реално они треба да дадат. Пробај прво преку гинекологот, мислам со N97 шифра праќаат. Прво одиш на преглед кај трансфузиолог па те праќаат во лабораторија, резултати за 10 работни дена, а успат ќе ти закаже и контрола за да ги виде резултатите и ако треба да се ординира терапија.
Сеедно, тешки се гинеколозиве за давање упат, а дали ќе се иде прво кај докторот па во лабораторија или обратно, скроз небитно, само да се заврши работата. Ама ете мојата нејќеше па морав преку матичен да одам о да се молам да ме прати во лабораторија докторката
Мислам и јас имам преглед закажано преку гинеколог за декември (уште не ми е земен упатот). Пред 2 месеци исто, кај Јани имав преглед преку гинеколог.
Ако не е проблем со која дијагноза ви пуштиле? Зошто на лабораторија не е проблем, баш и денес се јавував кај сестрата ми издаваше за петок упат. Ама за доктор до пред некое време ми викаше дека не може, па кога ми треба мислење од општ зимам со дијагноза варикози вени.
Го немам упатот земено сеуште, рано ми е. Но скоро сигурна сум затоа што ме праша дали сакам упат за преглед или лабараторија. И зборевме дека Јани на самиот преглед ќе ме прати на лабараторија ако смета дека треба. Почеток на декември ќе одам на преглед кај матичниот и ќе го земам упатот. Ако не ти е доцна ќе ти кажам под која шифра е издаден.
Фала ако не ме заборавиш те молам баш пиши. Имам јас за кај Јани за 19, ама го прекинав аспиринот и ќе правам контрола сега, па ако има нешто алармантно да треба да бркам да знам што да се карам кај гинекологот.
Може да даде гинекологот, си има шифри, во првата бременост 2 пати ми издаде упат за преглед кај трансфузиолог во амбулантата, па трансфузиологот прати во лабараторија после прегледот.
Во ред не спорам јас. Може и мојов нешто ме матка. Затоа прашав ако не е проблем да ми пише некој со која дијагноза ве праќаат за да знам.
Нема да те заборавам. Може ќе одам и денес на гинеколог ако стигнам, да земам упат за крвна слика нешто не ми е арно со денови. Ако одам ќе ти кажам уште денес.
Dali ima nekoj broj od transfuzilogija da prasam dali stigaat rezultati kaj maticen ginekolog i za kolku vreme? ispitivav na 11noemvri i seuste nema kaj maticnata? Dali e rano ili ne stasuvaat kaj maticen?
Ajde devojki mislejne, so prethodno dva spontani na pocetok od bremenost, tuka lezi problemot ili? Aj nekoj so slicen problem kazete sto terapija vi davaja?