Имаш 6 мутирани гени, кажи му го на Јани резултатот па се надевам ќе ти кажи што терапија ќе ти треба за во идна бременост
Toa bilo pricinata. I kaj mene imase ama samo heterozigot bea mutaciite. Terapija metilfolat, metil b12 i aspirin odma pocnav otkako go dobiv rezultatot pa se do bremenost i mu pisav na Jani za terapijata mi rece super e terapijata samo pri bremenost da se vklucat i kleksani. Konsultiraj se..neznam sto znaci homozigot
Ne sum uste ostanata. Sega pred 10tina dena ja pocnav terapijata. Pred 3, 4 nedeli ispituvav trombofilija. A moja imase 3 spontani i otkako pocna da zema terapija posle 1 mesec ostana so blizni Srekjno
Здраво, дали бил некој кај Јани на консултација? Летото кога бев да го прашам дали ќе треба терапија до следна бременост и во бременост, не ми даде насоки, на извештајот ми напиша консултација со гинеколог. Некој скоро да бил?
Мене во Септември ми дади мислење што и како треба да примам, ама многу членки кажуваа после тоа дека веќе не давал ни мислење, само кажува консултирај се со генеколог Најверојатно имаат некое недоразбирање генеколозите со трансфузиолозите ама се надевам дека ќе се промени тоа оти навистина не е фер вака да не маткаат од едно место на друго
Здраво девојки ве молам за совет и искуства хетерозиготност во MTHFR 1298, MTHFR 677, PAI-1 i MTR хомозиготност MTRR
Скоро сите ги имаме сличните, +/- тие се, матичната нека ти фати термин кај трансфузиолог да ти дади терапија за време на бременост
Dali nekoj skoro bil kaj Jani I dali dava mislejne za mutacii? Mnogu clenki kazuvaat deka ne daval mislejne vo posledniov period? Da ne mi bidi dzabe odejneto
Јас последно бев во Октомври и ми даде. Ама јас сум поодмината бременост плус мене ме води од Април навамау. Дополнително кај мене веќе има и индикации - скратени времиња и покрај терапија и по некој лакун на постелка. Се тоа стави во извештај и ми продолжи терапија.
Maticniot ginekolog. Za da se osiguram mu pisav na Jani i mu go prativ izvestajot, mu kazav sto terapija koristam, na toa mi vrati deka terapijata e vo red, pri bremenost da se vklucat i kleksani
Девојки дека сум со мутации пијам цела бременост метилирана фолна и метилиран б 12. Ми рекоа до крај да ги пијам. Денеска ги испив последните апчиња од пакувањето. 38+2 сум. Искрено ич не ми се даваат пари да купувам нови за некој ден. Не се воопшто ефтини околу 2500 ќе ме коштаат двете кутии што ги пиев од now. Дали мислите дека би било проблем ако прекинам да ги пијам ? Може да се породам во секој момент. Утре сум на контола баш ќе го прашам докторот ама сакав да слушнам и ваше мислење.
Jas neofolik meta piev do 12 ned I femibion I vitamin b12 metilkobalomin inace sum kombiniran mthfr heterozigot