Ima li nekoja vakov problem,jas a se napijam metilirana folna,b12 i dha vednas se povrakam.ova sega mi se desava poslednite 10 dena nemozam da gi pijam,zemav i pregnagol i folna od 400 mg isto e vednash gi povrakam
Девојки, Дали некоја од вас знае дали аспиринот има влијание на менструацијата? Од овој месец по совет на гинекологот почнав со аспирин, ми дојде на 15.12, малку пообилно од претходно, но веќе 3 ден имам светло кафеав исцедок.. Обично последниот ден ми е така, но сега веќе 3 дена трае.. Ќе се советувам и со докторката, но сакам да слушнам искуства ваши..
Има влијание затоа што е веќе разредена крвта. Ако си имала предходно парчиња сега би ти биле намалени или воопшто би ги немала. Може да ти трае малце подолго но не е страшно.
zdravo , dali mora izvestaj od jani za kleksani ? genikologot od Gak odma po pozitiven test poradi mutaciite so gi imam mi prepisa kleksani , bev i kaj jani ama na razgovor ne mi dade izvestaj rece samo doktorot dobra terapija ti dal , dali samo so toj izvestaj mozam da podnesam vo fondot za refundacija? pozdrav
Аспирин не смееш за време на циклус. Штом ја добиеш првата капка без разлика дали со кафеаво малку ти пробива, сеедно, веднаш престануваш. Кога ти помине, чекаш плус цел ден да помине дека нема ни светло кафеаво, дека е престанат циклусот и тогаш продолжуваш со аспирин. Инаку не прави никаква штета.
Јас го пијам без прекин 4 месеци и сега ме загрижи А во врска со менструацијата, мене ми е иста како пред тоа, ни повеќе ни помалку со аспиринот
^ Мене ова ми е совет од Нино трансфузиолог, од Систина. Јас веќе два месеци го пијам ама со прекин за време на циклус. Ништо страшно штом си немала обилно крварење. Мене така ми кажа, така постапувам, да не се мешам во докторот што ти дал совет можеби така сметал со оглед на твоите мутации, да не лупам без врска, ама не сакав да ве збунам. И јас сум во оваа каша со мутациите Не знам што да ве советувам, не сум доктор, ако верувате на докторот кој ве следи така постапувајте.
Да да, го прекинав кога добив, но сепак забележав дека пообилно крварев, ништо страшно, но малку повеќе од вообичаено. Ви благодарам на сите за споделеното, многу ми значи
Дали некоја имала неуспешна бременост со клексан и аспирин во бременост, после наредната да имала успешна бременост со пиење аспирин пред бременост?
Jas ima uspesna bez pienje aspirin pred bremenost,samo metilirana folna i b 12,primav kleksani do pred nekoe vreme sega sum samo na aspirin eve 15ta nedela sum
Дали за рефундација на средства треба извештај со печат? Извештајот што го добив од гинекологот нема ни печат ни потпис од Јани. Да не треба да одам да го земам оргиналот од трансфузиологија?
Ми поминало и без печат, ама последно ме враќаа, па матичната само стави нејзин печат и забелешка дека е испечатен од мој термин или така нешто.