1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    10.471
    И мене тоа ме интересира. Знам дека е доверлива информација ама бар меил некој ако има да сподели во лп. На фб мојата порака не ја доби.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Исто и јас му имав пишано пред 4 год немав одговор сега пак пред неколку недели но нема одговор пак
    Па затоа прашав тука
    Се надевам ке добиеме некоја информација

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    2.960
    Меил адресите се неточни. Јас им пишав маил на трансфузиологија, да си ги ажурираат маил адресите, дека се невалидни, на што ми одговорија дека адресите се точни. Им пратив скриншот од 3 емаил адреси што ги имам, дека на сите 3 се враќа повратен маил дека адресите не се точно, на што секако дека не добив пак одговор. Жива мизерија е македонијава, ни телефон функционира ни па маил, да треба да се искршиш до таму за едно мочано прашање

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Не знам како очекувате Јани да седне и на мејлови да враќа или на Фејс да пишува по приватни пораки :)
    Не само Јани, општо доктори на Клинички. Реткост е (а којзнае и дали постои) некој да комуницира со пациенти преку мејл или да даде број на телефон.
    За жал, за секоја информација или треба да се оди таму или да се најде некој што ќе ти заврши работа да ти праша.
    Реалноста е таа кај нас.

На Lolipop1983, princess5, Bebence29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Секако знам ги разбирам
    Јас бев долг период таму но не знаев за него ние бевме кај Дејанова мислам беше докторката
    И да јас бев во контакт со докторка која ни ги откри генетските мутации
    Во било кое време ми беше достапна било што и да прашам
    Но сега се преселивме и изгубив број од неа па затоа ми требаше помош но очигледно неможам да дојдам до него

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Izvini ama ne e tocno oti ne komuniciraat jas na fb komuniciram so mojot endokrinolog I so imunologot dr dejan trajkov ama izleda sega mu e ponisten fb profil pa nemozam da komuniciram so nego na fb

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Или не му е избришан профилот туку те блокирал, па затоа не може веќе да комуницирате :D

Не реков дека нема доктори што комуницираат, реков дека е реткост.

Сепак, друго е ако самиот доктор дал контакт, тогаш секако дека се очекува да одговори. Во спротивно, најсигурно е да се побара на лице место ако се има потреба од некаква консултација.

Последна измена: 2 јануари 2023
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Izbrisan mu e profilot toa so sigurnost go znam da ama site nemozat na lice mesto da odat posto ne se site od skopje I treba da davaat pari I za pat ne e retkost dr site kazi reci izleguvaat vo susret na tie sto ne se od skopje

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Секако дека не може секој на лице место да оди, но тоа е.
    Ако докторот не одговара како во случајов на членката погоре, опција е да оди до Скопје или да најде некој да и' заврши работа.
    Дајбоже да и' одговори и да не мора да доаѓа, но ете не одговара, без разлика дали била од Скопје или не.

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Jas zatoa ja smeniv sistina od slicni rab pokraj nervozite so problemite sto gi imavme I ova da go trpam rekov ne ma kolku saka neka e uspesen dr

11. teodorabella

teodorabella Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки
    резултати од ревматологија АNA позитивна
    anti Sm pozitivna ;(
    се чека уште anti ds dna немaат реагенси на клиника
    трансфузиологија мтфхр мутации
    некоја слично искуство многу се плашам што понатаму ;(

12. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    118
    Мене АНА ми испитаа на Имунологија. Ревматологот ми имаше набројано низа испитувања, но на Иминулогија ми рекоа прво се испитува АНА, а ако е позитивен резултатот, тогаш се прават и другите испитувања за да се види точно што е. Не се паничи веднаш. Покрај позитивна АНА треба да имаш и други симптоми, на пример ако станува збор за лупус. Секако лекарите ќе ти објаснат најдобро.

На teodorabella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Не се разочарувај има терапија и за тоа само антителата треба одприлика во мирување 6 месеци да ти се пред да останеш бремена, НО сепак ќе ти кажат ревматологот и трансфузиологот што понатака бидејќи се зависи од човек до човек. Јас познавам и девојче со тежок лупус ја износе бременоста се породи жива здрава права и супер е.

На teodorabella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Здраво ми треба совет за овај документ од некој со слично искуство.
    Испитани ми се генетски мутации ова е резултатот
    Земам метилирана фолна, метил б12, б6 клексани ми прекинаа ми дадоа само аспирин бидеќи димерите се 200. Многу сум уплашена претходната година имав високи димери се појави хематом па морав на киретажа. Дали мора да земам до крај клексани

15. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Треба до крај клексани ако ти кажат димерите можат и 3000 да ти бидат и да не примаш терапија. Али ти имаш доста мутации хемостазата каква ти била дали времињата ти се скратени, доколку се тогаш треба терапија ама сепак трансфузиолог одлучува. Трансфузиологот е клучен до одреден период каква терапија ќе ти даде, после тоа кога се гледа се на ехо протокот на папочна врвка итн тогаш и гинекологот може дати каже што да правиш.

На Bebence29 и Love&bebe им се допаѓа ова.
  17. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    Хемостазата ми е ок а времиња немам проверено, цело време терапијава е од докторот што го правеше ивф немам контакт со некој трансфузиолог добро е да одам да се консултирам

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    10.151
    Времињата на коалгулација ти се всушност едни од основните испитувања на хемостаза.
    Повеќето мутации ти се хетерозиготни и ги сметаат со помал ризик, сепак најубаво да добиеш мислење и од трансфузиолог особено ако имаш и претходна историја со спонтани и хематоми. Иако хематомот може да се појавил под сосема други околности, сепак направи си консултација.

Која недела си?

На Love&bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Love&bebe

Love&bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    133
    7ма недела сум слушнавме и срце а димерите беа околу 200 па ми ги прекинаа клексаните ми дадоа аспирин некако не сум сигурна без клексани затоа прашав дали некој има искуство со вакви мутации?

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    10.471
    Јас имам дел од тие мутации, двајца трансфузиолози ми кажаа клексан, со редовно следење може ќе треба уште еден ако има потреба да боцкам.