Не примам клексан. Примав на почетокот едно 10тина и тогаш ми паднаа тромбоцотите, ама не волку. И од тогаш наваму терам 29+ недела само на Аспирин...
Јас имав ниски тромбоцити а примав клексан заради протоци и скратени времиња. Од 30 до 39 гн примав клексан а тромбоцитите си паѓаа. Тогаш данева на гак ми рече дека е ок што примам клексан, ги зачувуваче тромбоцитите. Беше тогаш почнат ковидот и се беше затворено, инаку ке си барав мислење и од трансфузиологија. Со 80ка тромбоцити родив, 1 недела постартум ми се вратија во нормала. Не дека ми се нешто високи ама бар не ми беа под 100ка
Zdravo feminki sakam da prasam dali nekoja ima ispituvano genetcki mutacii na privatno vo many i kolku pari e? Vo septemvri bev kaj jani toj me vrati mi rece ne sum za kaj nego da napomenam sum so eden abortus od pred 1 godina i nemozam da ostanam pak.
Во биотек гледам има некој пакет за испитување генетски мутации за вродена ттомвофилија, 12 мутации се испитувале 3000 ден. Тоа е тоа што се испитува или на државно пообемни се анализите?
A mora vo Manu? jas ispituvav na Institut za Transfuziozna medicina odel imunogenetika, transplataciona imunologija. Na rezultatite mi stoi Genetski analizi na trombofilija. Maticen ginekolog mi zakaza mnogu brzo.
И на државно да отидеш кај трансфузиолог пак ќе те тера да правиш таму зошто од приватна нема да ги важат. Само лупусот е 2000 денари, каде се афа, ана, димери, хемостаза, и другите мутации за тромбофилија.
Jas sum isto so Faktor 2 mutacija I posle eden spontan abortus I 11 godini brak dobivme bliznacinja so kleksan. Da ne bea kleksanite jas sum sigurna nemase da doziveam da bidam majka. Pravilna terapija I pravilna doza se kluc za uspeh. Najdobro da go vidis Jani da te vodi za sledna bremenost
Клексан друшки, Ве молам за совет На упатствата за клексан, гледам дека се става под агол од 90°, што значи права инекцијата. Сестрата кај матичната, ми рече дека треба под агол од 45° отприлика, што би значело закосена инекцијата. Од вечер треба да почнам и стварно сум во дилема
Секако сум ги боцкала. Во стомак на 90 и на 45, а сега во рака ги боцкам дури и на 25 степени, ептен поткожно. Во стомак најмногу грутки и модрици ми се правеа, а најдобро ми е во рака.
Еве ти совет од 9 месечен боцкач. Од 45 степена се става. На стомак боцкај додека можеш еден ден од една стра друг ден од друга. Го штипеш местото и боцкаш на агол од 45 степена само гледај да не е ептен ниско да дојде под кожа ќе ти се направи топче подобро по право боцни се.
Можеш и под 90 и под 40 и под 15, зависи каде боцкаш. Во стомак ставав право и малце косо, а сега во бут под 15-20 ептен поткожно. Мене секаде ми се прават модрици. Имаш и видеа на youtube како се става побарај, ќе најдеш.
Јас ги ставам под агол од 90 степени, почнав прво во стомак, после кога ми порасна продолжив во бут. Ќе се испраксираш, ништо страшно не е, рутина станува.
Фала ви многу на сите, ќе ги применам советите ваши, ќе се боцкам во стомак и се надевам успешно ќе биде @Brpbrp @Japonka9 @Giovanna @оли
До второ тромесечие од прилика. После веќе многу модрици и грутки имав таму бидејќи боцкав и Пролутекс во стомак.
Женски здраво Ми рекоа да боцкам клексани од тест за бременост, да ве прашам навечер боцкате така? И дали на некој му рекле две таблети метил фолна? До сега пиев по една но докторот сега ми рече по две и по едно б12. Дали ги пиете заедно двете или едно сабајле едно навечер??
Јас навечер боцкам, а наутро пијам Аспирин. Метилфолат сум пиела заедно две ако се од 400, но некои пијат и поголеми дози ако треба. Од колку ти рече докторот да пиеш?