1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    1.760
    Od 1000ka metilirana folna.

2. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    308
    Prasav za vo many bidejki mojot maticen me prati kaj jani ama jani ne me primi mi rece sum bila za ginikolog ne za kaj nego a jas sum so pokaceni didimeri pa ginikologot sto ke mi pravi na mene. Pred 1 godina morav da abortiram nemase plod prazna kesa bese. Od togas koga i da ispituvam didimerite mi se non stop pokaceni zatoa i kaj jani me prati ama nisto rabota

3. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Auuu kako taka te vrati? Na kakva maka sme pa uste da ne vrakjaaat , strasno.
    Znaci i mene ke me vrati a meseci cekav za da zakazam za kaj nego i plus ne sum od SK

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.439
    Допаѓања:
    10.491
    Па тоа со месеци збориме, дека Јани веќе не прима, мене уште во август, септември ме врати. Ни на прашања не одговара, само вели не знам, тоа не е моја работа... Оди кај гинеколог..

5. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Jas imam termin za 20 mart ,imam gotovi rezultati ( imam mutacii i 2 missed ab.) Vo slucajov samo da gi vidi rezultatite i da kazi mislenje , ama izgleda nema da zavrsam rabota

6. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Nekoja so slicen rezultat? I da prima nekakva terapija? 20230213_170923.jpg

7. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    308
    Jas vo septemvri bev kaj nego. I jas ne sum od skopje.so mazmi i dvajcata otsustvavme toa den od rabota plus patni troskovi i na kraj nisto rabota ne zavrsivme.

8. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    365
    јас имам слични, само не ми е МТХФР А1, туку Ц6 мутиран и плус фибриногенот ми е мутиран. Не сум примала никаква терапија редовна, само кога правам ИВФ и тогаш почнувам со клексани и аспирин. Таа терапија ми ја дава гинеколог. Ама најубаво и со трансфузиолог да се консултираш.

На MagiBuj му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Ti blagodaram na odgovorot.
    Jas prva bremenost so IVF primav aspirin eden mesec ( kolku shto imase vo kutijata) i mi gi prekinaa i vo 8 nedela imav missed.Vtora bremenost ostanav prirodno i nikoj ne mi dade aspirin ili kleksan i pak imav missed vo 8 nedela( plodot dvata pati prestanal da se razviva vo 6 nedela)

10. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    365
    Е не знам како би било со природна бременост, зашто јас уште 10 дена пред зачнување/трансвер почнувам со клексани и аспирин. Најубаво со некој репродуктивен гинеколог специјалист да се консултираш.

11. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    118
    И јас имав три спонтани во 8-9 недела и исто како кај тебе, плодот запираше со развој во 6 та недела. Првите два пати бев без терапија, а третиот истото ми се случи иако пиев аспирин и се боцкав со клексани од прв ден на позитивен тест. Сега четврти пат, пак од прв ден мна позитивен тест се боцкам со клексани и пијам аспирин, метилирана фолна, метилиран б12, и сега сум 8- ми месец. И претходно сум пишувала, пијам дополнително Метформин, иако немам проблеми со шеќерот. Го почнав по препорака од гинеколог и не го прекинувам.
    Ме убедуваат многу доктори дека не е проблемот во мутациите, туку претходно не бил добар материјалот, а за жал никогаш не сум испитала кариотип. Но среќа сега се е во ред. Ти посакувам успешна бременост и испитај кариотип, ако не си испитала.

На MagiBuj и anggell им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.439
    Допаѓања:
    10.491
    И јас за тоа одев, ни мислење ми кажа ни ништо, вика оди на гинеколог :| Викам барем совет дадете, не сум од Ск, вика не можам, не смеам, не е ова мое приватно, за да делам совети :|

13. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Milo mi e za tebe so lesno da si ja donosis bremenosta , lesen poragjaj da si imas i ti ja posakuvam celata srekja na ovaj svet.
    Imam kariotip ispitano co red e kaj dvajcata. Sega ke cekam 6 meseci za tret vaucer pa so Gospod napred za treto IVF se nadevam uspesno ke e do kraj

На Тина 36 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Znaci strasno, tesko toj shto ima maka.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.439
    Допаѓања:
    10.491
    Јас кај Нино одам во Систина сега.

16. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Pa ako me vrati Jani i jas ke odam na privatno
    Znaci zatoa ima termini za kaj Jani ,jas pa cudise od kaj olku slobodni termini za kaj nego

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.439
    Допаѓања:
    10.491
    Па претходно се тепавме за термин кај него, сега нема ни гужва ништо. Одма влегуваш кај него ама и одма излегуваш :D

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.780
    Допаѓања:
    32.951
    Мила, Нино добар е? Посветен ли е? Претпоставувам штом си била таму дека мислење дава за терапија што треба?
    Мене тогаш Јани ми кажа што како за следна бременост, ама ако веќе понатака не прима, да си го имам Нино како опција

19. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    Hahahah lele

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    2.967
    Сериозно Јани враќа?? И јас имам термин кај него за 2 недели, јас не разбирам, како може да каже тоа не е моја работа, види со гинеколог. Па гинеколог се знае што специјализира а што трансфузиолог, аман, сериозно ли? Да знам ич да не земам ден од одмор, да не си го губам времето