Prasav za vo many bidejki mojot maticen me prati kaj jani ama jani ne me primi mi rece sum bila za ginikolog ne za kaj nego a jas sum so pokaceni didimeri pa ginikologot sto ke mi pravi na mene. Pred 1 godina morav da abortiram nemase plod prazna kesa bese. Od togas koga i da ispituvam didimerite mi se non stop pokaceni zatoa i kaj jani me prati ama nisto rabota
Auuu kako taka te vrati? Na kakva maka sme pa uste da ne vrakjaaat , strasno. Znaci i mene ke me vrati a meseci cekav za da zakazam za kaj nego i plus ne sum od SK
Па тоа со месеци збориме, дека Јани веќе не прима, мене уште во август, септември ме врати. Ни на прашања не одговара, само вели не знам, тоа не е моја работа... Оди кај гинеколог..
Jas imam termin za 20 mart ,imam gotovi rezultati ( imam mutacii i 2 missed ab.) Vo slucajov samo da gi vidi rezultatite i da kazi mislenje , ama izgleda nema da zavrsam rabota
Jas vo septemvri bev kaj nego. I jas ne sum od skopje.so mazmi i dvajcata otsustvavme toa den od rabota plus patni troskovi i na kraj nisto rabota ne zavrsivme.
јас имам слични, само не ми е МТХФР А1, туку Ц6 мутиран и плус фибриногенот ми е мутиран. Не сум примала никаква терапија редовна, само кога правам ИВФ и тогаш почнувам со клексани и аспирин. Таа терапија ми ја дава гинеколог. Ама најубаво и со трансфузиолог да се консултираш.
Ti blagodaram na odgovorot. Jas prva bremenost so IVF primav aspirin eden mesec ( kolku shto imase vo kutijata) i mi gi prekinaa i vo 8 nedela imav missed.Vtora bremenost ostanav prirodno i nikoj ne mi dade aspirin ili kleksan i pak imav missed vo 8 nedela( plodot dvata pati prestanal da se razviva vo 6 nedela)
Е не знам како би било со природна бременост, зашто јас уште 10 дена пред зачнување/трансвер почнувам со клексани и аспирин. Најубаво со некој репродуктивен гинеколог специјалист да се консултираш.
И јас имав три спонтани во 8-9 недела и исто како кај тебе, плодот запираше со развој во 6 та недела. Првите два пати бев без терапија, а третиот истото ми се случи иако пиев аспирин и се боцкав со клексани од прв ден на позитивен тест. Сега четврти пат, пак од прв ден мна позитивен тест се боцкам со клексани и пијам аспирин, метилирана фолна, метилиран б12, и сега сум 8- ми месец. И претходно сум пишувала, пијам дополнително Метформин, иако немам проблеми со шеќерот. Го почнав по препорака од гинеколог и не го прекинувам. Ме убедуваат многу доктори дека не е проблемот во мутациите, туку претходно не бил добар материјалот, а за жал никогаш не сум испитала кариотип. Но среќа сега се е во ред. Ти посакувам успешна бременост и испитај кариотип, ако не си испитала.
И јас за тоа одев, ни мислење ми кажа ни ништо, вика оди на гинеколог Викам барем совет дадете, не сум од Ск, вика не можам, не смеам, не е ова мое приватно, за да делам совети
Milo mi e za tebe so lesno da si ja donosis bremenosta , lesen poragjaj da si imas i ti ja posakuvam celata srekja na ovaj svet. Imam kariotip ispitano co red e kaj dvajcata. Sega ke cekam 6 meseci za tret vaucer pa so Gospod napred za treto IVF se nadevam uspesno ke e do kraj
Pa ako me vrati Jani i jas ke odam na privatno Znaci zatoa ima termini za kaj Jani ,jas pa cudise od kaj olku slobodni termini za kaj nego
Па претходно се тепавме за термин кај него, сега нема ни гужва ништо. Одма влегуваш кај него ама и одма излегуваш
Мила, Нино добар е? Посветен ли е? Претпоставувам штом си била таму дека мислење дава за терапија што треба? Мене тогаш Јани ми кажа што како за следна бременост, ама ако веќе понатака не прима, да си го имам Нино како опција
Сериозно Јани враќа?? И јас имам термин кај него за 2 недели, јас не разбирам, како може да каже тоа не е моја работа, види со гинеколог. Па гинеколог се знае што специјализира а што трансфузиолог, аман, сериозно ли? Да знам ич да не земам ден од одмор, да не си го губам времето