Јас знам дека Кардиопирин не се сосема исти со Аспирин, нешто имало разлика, не се сеќавам точно што ми кажаа. Затоа консултација со специјалист. Имунолог кога ми ги виде резултатите од испитувањата што ги правев кај нив, ми кажа ќе си пиеш апчиња за желудник ако имаш мака од Аспирин, да не ги заменувам.
Затоа и пишав погоре, мора консултација со трансфузиолог или гинеколог. Знам само дека се за иста намена а составот не сум им го читала. И парседил е исто за циркулација, ама се ова мора да оди во согласност со доктор и според дијагноза
Сестра ми е фармацевт ми вика и андол 100 има иста функција ама морам да прашам гинеколог кои да ги земам. Од аспиринот неможам да пијам пак многу ми е лошо..
Doduse sega slucajno poglednav oti si imala in vitro bremenost prethodno bi trebalo da ti dadat kleksani da gi pocnes pred transfer za da se pripremi matkata. Ako ti e sledna bremenost planirana so invitro pocni si gi navreme najtopol sovet
Кај мене на упатот пишува генетски тестови за тромбофилија. Прв пат правам вакво испитување, дали ова опфаќа се?
Јас имам термин на 20ти , ке одам па ако ме врати нека ме врати , успат си зедов упат за вит.Д да испитам
Јани последниве два понеделника не беше во амбуланта, на боледување бил и не знаеја да кажат кога ќе се врати. 2 пати бев за да ми стави печат на извештај за да можам да рефундирам средства од клексани. Дали има некој инфо понеделник на 06.03 дали ќе биде на работа?
Девојки јас сум збунка ептен. Знае некоја да ми објасни што значат мутациите? Каде да одам со овие резултати? Кај матичен гинеколог или кај трансфузиолог?
По ново за трудници само гинеколозите препишуваат, може на некоја да и препише и трансфузиолог ама тешко. Доколку не си бремена скоро секој специјалист може да препише клексан, доколку ти е за извештај.
Бремена сум, да. Ништо тогаш, на приватно ќе ги зимам очигледно. Доктор од приватна ми препишува клексан, а од државна сметаат дека не треба, затоа нема извештај. Така у круг. Фала ти.
Не си единствена мене со лупус не сакаа да ми препишат и се чекаа за одговор со недели да се добие (ова пред 3 години зборам) и повеќе од пола бременост си ги платив без рефундација за жал.