1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.284
    Допаѓања:
    33.452
    Женски во понеделник е Јани во амбуланта? Ќе ме прими со приоритетен упат?

2. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Девојки ве читам од кога останав бремена меѓутоа за жал во 8ма недела ми кажаа дека нема повеќе срцева акција и дела плодот престанал да се развива и е со големина на 6та недела. Ми беше прва бременост и срцето ми е скршено. Ми дадоа за среќа да го однесам плодот во МАНУ и чекаме резултати. Дали имате инфо другите испитувања кога може да се прават?
    Матичната ми рече откако ќе добијам ќе ме прати на испитување дека ми правеа киретажа, меѓутоа дали треба за сите други испитувања толку да чекам?
    Мислев барем додека сум на боледување да ги завршам некои од нив.

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    2.971
    На трансфузиологија можеш уште утре да отидеш за мутации, на имунологија за антитела и за Торч можеш дур си на боледување. За хормони најубаво да почекаш 3м, за пап и брисеви после прв циклус јас бев.
    Од ману за брзо ќе ти излезат резултатите

4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    3 недели(најмалку) го нема во амбуланта, на боледување бил.
    Како рефундирате средства за клексан, дали е задолжително да има потпис и печат на извештајот? Мојот е симнат од мој термин, без печат и потпис, а Јани никако да го најдам за потпис.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kitsune

kitsune Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    140
    Ти благодарам ❤️

6. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    5.392
    Оди кај матичната нека го испечати и нека пише превземено од мој термин со нејзин печат и факсимил и ќе немаш никаков проблем. Барем мене не ми направија проблем ми рефундираа.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Мојот извештај немаше ни потпис ни печат, го поднесов без и еве денес гледам ми стигнале на сметка пари.
    И трансфузиологот и матичниот гинеколог ми кажаа дека нема да имам проблем без печат и потпис и така испадна.

8. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Здраво, дали при испитување генетски мутации тромбофилија е битно дали ти е дојдено?

9. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Треба да испитам во МАНУхемостаза,тромбофиличен тест. Дали знае некој до колку сатот земаат крв,дали има гужва и колку се чекаат резултатите, Оти истиот ден ќе треба и на ГАК да појдам за кариотип

10. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Здраво
    Дали на потврдата од матичен доктор треба да има потпис од доктор за секој датум додека се прима терапија? Мене така ми рекоа од фондот.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Не. Од матичен гинеколог земам, едно ливче е Потврда од кога до кога и колку инекции сум примила.
    Никогаш не сум поднела со напишани посебни датуми, но има некои и така поднесуваат.

На StormRider му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sani95

Sani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Здраво
    Хетерозигот сум на двете мтхфр мутации и пијам 660 mcg L-5 methyltetrahydro folat и 3 mcg methylcobalamin. Дали имате искуство со висока вредност на фолна киселина при овие мутации? Кај кој доктор треба да се упатам?

Прикачени фајлови:

13. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Почнав да се боцкам со клексани. Ме интересира нешто гинекологот ме испрати кај специјалист во Чаир за клексаните, дали тоа значи дека парите ќе ми се вратат назад или поефтино ќе можам да ги набавам? Не ми е јасно после специјалистот каде треба да се обратам. Благодарам

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Со извештајот од специјалистот и потврдата од купените клексани и потврда дека си се боцкала од гинекологот ги поднесуваш во социјално и ти даваат бројче едно а ти со сите документи им носиш копија од лична карта и трансакциска. И ти ги префрлаат парите на сметка. Повратот е 70% од сумата што ја имаш дадено но и ти кратат од тие пари за партиципација(али е мала сума). :)

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Да додадам, треба и барање за рефундирање коешто може и на сајтот на ФЗО да се најде, а треба и фискална сметка од инекциите покрај сметкопотврда.
    А во фонд покрај наведените работи, нешто по ново изгледа им е, бараат и копии од сметкопотврдите со фискалните.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Им нема крај на глупостите следно е извод не постар од 6 месеци :D:D

На Japonka9 и 0ли им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Глупости. На сајтот не ни пишува дека треба копија и од сметкопотврдите, па ајде се м'кнев барав фотокопир.
    Такво нешто немаше пред 3 години |(

18. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Женски извинете пак јас, откако ке го земам извештајот од специјалистот за клексани можам одма да ги купам или ќе треба да одам пак кај мојот матичен гинеколог за рецепта? Утре сум ограничена со време ептен на работа сум потоа и да каже некоја ако знае дали во Чаир со приоритетен се чека многу кај Доктор Илиевски? Благодарам.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Одма може да си ги купиш со извештајот. Да ти дадат фискална и сметкопотврда од аптеката.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Дали мора сите наеднаш да се купат? Ако се 30 да речеме, дали може да купам 10 само па понатака 20.