Штом дознав дека сум бремена, веднаш кај Др. Јани закажав за ново мерење на Димерите, беа намалени но сепак од тој ден до денес примам факсипирин (не клексани, исти биле) од 0,4 по една во денот. Сега, после месец и пол повторно сум на контрола. Јас пијам метилфолат и б12 во форма на метилобаломин. Вит б6 од кај го купуваш? Тнх
Jas sega pijam femibion Dr trajkovski mi kaza dovolno mi bilo a vit b12 planiram da go ispitam sega vo bremenost pa prema vrednosta da pocnam pak da go pijam inace go ispituvaat na klinicka biohemija
Јас сеуште не примам клексани само Аспирин од 100ка. Денес ќе видиме на што сме ќе ги земам реслутатите од трансфузиологија. И читајки тука де отрови во организмот де инсулин човек уплав да го фати. Ништо нее докажано дека е од тоа спонтаните. Многу се збори на памет.
Sorry, погрешно сум те разбрала (си мислела на испитувања на витаминот б6, јас пак прашувам од кај го купуваш хаах. Никој од докторите не ми спомнал за вакви дополнителни испитувања, вака како што е во моментов, добро тераме. Се надевам ќе биде добро до крај. @monik55 те молам не оставај на случајност со тоа димерите, како дојде време јас дури и би инсистирала да не ми ги прекинат инекциите, макар што секој организам е различен, но сепак јас од скоро сум потресена од губење на бебе во 6 месец на роднина во блиска фамилија, со уредна бременост и со тие димерите мора следење ситуација. Јас ги примам од прв ден.
Јас немав покачени димери туку само мутација. Аспиринот и фолната ги пијам од фебруари месец. Пред една недела ме боцнаа за комплетно испитување на трансфузиологија и денес ќе ги земам резлутатите. Јас сум си покриена со терапија. Ако има потреба од клексани сигурно ќе ги примам нема така да се оставам. А роднината твоја нени примала пред тоа ништо препоставувам. Да не донесуваме заклучоци оваа изгубила бременост во 6 месец оваа спонтан. Изгубила бременост 6 месеци не проверила димери и наеднаш прснало.
Ne sakaa da mi gi prekinat ama jas kazav ne Mene za mthfr Dr mi rekoa oti ke mi uklucat vo bremenost kleksan I namesto kleksan gi zamenija so fraksiparin I sega sakaa pred dve ned da mi gi prekinat no rekov ne oti nesakam da mi gi isklucat
Од Србија под кое име ја зимаш метилираната фолна? Во Бугарија ја има само како неофолик,ама Др. Ливринова од Гак вика не е тоа тоа треба да се најде баш под името метил фолат.
Колку доза од б 12 примате, односно милиграми, и исто б6 колку и какви од која фирма? , и јас пијам неофолик од 0,4 но ако може да сликате која и од каде ја земате. Фала однапред
Девојче што се фати бе за мене јас незнам. И самата имаш напишано дека имаш и други проблеми и мутации аман.
Конслутирано е со тројца доктори и сега за сега нее потребно клексани,ќе се следи и ако треба ќе се дејствува. Фала многу на грижа,од мене толку на оваа тема.