Откако ќе ги ставиш сите клексани матичната ќе ти даде потврда дрка си ги примила сите и тогаш ќе може да ги рефундираш. Исто ќе ти треба фискална, сметкопотврда и извештајот од ГАК. Инаку за нов извештај може и ден порано но ќе си ги купиш клексаните на денот кога ќе треба да ги примаш.
Денес ми стигнаа резултатите и имам хетерозиготност на V фактор, ако знае некој што значи- пред недела дознав дека сум бремена
Можно е да треба да примаш клексани. Фактор V е еден од најпроблематичните гени поради кој се прима терапија. Не се грижи воопшто и консултирај си трансфузиолог, ќе ти кажат што да правиш, нема простор за паника, сите сме со по некоја мутација.
Ти благодарам ирис, Не да сум загрижена, малце ме фаќа страв една недела откако дознав, а барем 3 дена додека се консултирам со трансфузиологија- а и термини нема. Секој совет ми е добредојден.
Јас пак се пребројувам со клексаните до следна сабота(до тој ден ми е првиот извештај) ќе имам, а доаѓаат празници, кога да одам по нов извештај на Гак? @0ли
Па и јас тоа помислив ама викам да не ми прават проблем дека ќе ми се преклопуваат датумите, првиов уште не завршен а да земам нов извештај..ок ли ќе биде да се преклопат извештаите? Сори Оли што те замарам, ново ми е сè па сеа само прашувам
Нема врска што се преклопуваат, нови инекции ќе си купиш кога ќе го имаш новиот извештај, а гинекологот во потврдата ќе ти запише дека си почнала во недела да ги примаш. Не ме замараш, слободно прашувај си.
Фала Оли, така и ќе направам Уште само ова да ми кажеш, за рефундирање, да поднесам баш дента кога ќе ги завршам или нема врска тоа?
Ова е жива вистина од збор до збор што кажа за матичните. Како идам се почесто и почесто кај матичниот се повеќе ми е одбивен, еднаш ќе ми направи убав муабет два пати нема да ме праша ни едно како си, за клексаните ме прати на погрешно место па барав упат за на трансфузиологија не ми даде морав преку општата матична, за прогрестерон депо инекција ми зима 500 денари при здрав памет ме краде секое идење па така фатив врска во Државна и ќе се водам сега повеќе таму а него колку можам ќе го одбегнувам можам да кажам за жал затоа што веќе имав спонтан и сега сум бремена повторно сега за сега се е ок со бебето се крстев во него но многу се разочарав!!! Ова е моето искуство.