Би проверила прво калциум, па после би пиела ако треба. Така и правам всушност. А не сите пијат треба - не треба, ајде сите Идеос без проверка. Инаку, боцкам уште пред бременост, околу 17-та недела почнав со Идеос по консултација со трансфузиолог, гинеколог и ендокринолог.
Никој до сега не ми спомнал, а исто од почеток сум со клексани. Моментално 26 гн. Изгледа самоиницијативно ќе треба да испитаме.
Мене не ми дадоа да испитам. Јани ми рече дека со долготрајното примање на клексани големи се шансите за добивање остеопороза и затоа ми ги даде. Гинекологот се согласи дека треба да ги примам.
Ќе се консултирам со трансфузиолог. Скоро ми ја зголемија дозата на клексани, но не ми спомаа ништо. Ти благодарам
Сепак во прва прилика ќе испитам калциум, па ќе се консултирам со доктор. Фала ви на сите за одговорите
Здраво, прашање до тие со mthfr мутации.. Каков б12 земате? Јас покрај метилфолат од 1000, треба да земам и б12 од 250. Ама метилиран б12 најдов само од 1000, не од 250. Некој совет?
А зошто не го прашаш докторот што ти ги препиша да ти препорача кои точно да ги земеш и каде да ги најдеш
Proveri ako ima linija na tabletata toa znaci moze da go podelis na dva dela sto e znaci 500mcg i ako zemas pola tableta sekoj vtor den toa e isto kako 250mcg dnevno i obicno b12 ako e sublingvalen znaci pod jazik kadesto pobrzo se apsorbira taka da proveri dali moze pod jazik da se absorbira ili se pie procitaj vo upatstvoto
После спонтаниот абортус направив испитувања и ги имам овие мутации, Аспирин користам преку ден така ми така Нино вит.Ц и Мг некоја со исти мутации да сподели искуство ве молам Хетерозигот за MTHFR C677T, MTRR A66G B-FIBRINOGEN I PAI 5G/5G
Devojki ,vie shto piete metilirana folna i b12 dali ste zabelezale promena vo vremetraenje i obilnost na menzisot??
Тие што пиете метилфолат 1000 и метилкобалмин 1000 како внесувате дополнително витамини? Пример фемибионот, премама и сите тие содржат комбинации на витамини, е арно ама само фемибионот има метилфолат и тоа мала доза. Дали се друго внесувате одделно?
Јас имам пиено б12 метилкобаламин и метил фолат од 1000ки на Now, а вит ц, вит е, вит д, цинк, омега 3, мг, се посебно си пиев,во доза во која беше соодветна за мене.
Освен метилфолат и метилкобаламин и после тоа ради клексани идеос внесував друго ништо. Имав прашано за дали треба нешто екстра одговорот беше нема потреба.
Никогаш не внесувам повеќе витамини во едно . Освен б6 со магнезиум затоа што и двата витсмина ми се потребни за иста функција, а и ми одговараат овие на синерџи. Се друго Д, селен, цинк, омега, E вит. Q коензим 10, Ц, се ми е посебно. И доктор ми има така кажано а и што читам некои книги така препорачуваат. Е сега реално и цената за секој посебно излегува многу повисока. Кој како може така, ама ако е за поголем ефект најдобро е секој посебно.
Се согласувам, но кога ќе размислиш треба на 2 часа да пиеш апче. Толку е размакот, 2 часа минимум, особено за тврда таблетка, што па и му доаѓа многу често во текот на денот. Можеби би пиела комбинација, како што е ете мг со б6 или калциум со д3, зошто ако земам се посебно да пијам, ич ќе не треба да спијам
Па така му доага некако, јас цел ден се маам со тоа витамините, ама веќе рутина си фатив, навикнав.. Морав
Да, особено калциум не го пиј на своја рака и вит д, прво види дали имаш дефицит и колку. А дека цел ден ќе си со витамините така е, јас ги групирав кое со кое може заедно, неколку сабајле, некој пред спиење и доаѓаше, по 2-3 пати на ден само да пијам.
Здраво девојки денес ги зедов резултатитве ,дали некоја од вас знае нешто да ми кажи за ова дури другата недела имам термин кај јани да ги види а нестрплива сум