Јас во средата ги зедов резултатите ,бидејќи неможев да најдам термин за кај Јани му ги пуштив резултатите на вибер ми пиша 15 дена пред трансвер да примам клексане,аспирин 100 ,метил фолат и метил б 12 и ми рече потоа пак проверка ако настани бременост и во зависност од резултатите терапијата можно е да се исклучи нешто
Ич не осеќам ментол, а баш се концентрирав додека џвакав. Ама па ни на пакувањето не е наведено за вкусот.
девојки конечно ја натерав мојата матична да ми даде упат за да испитам мутации. Ми даде упат за на имунологија за утре. Бидејки не знаев што поточно да барам да испитам, она ми даде за испитување фактор V Leiden, faktor II, MTHFR, PAI, faktor XIII, protein S i C, lupus koagulanti, antikardiolipski antitela (igg i igm) i beta 2 glikoprotein1 (igg i igm) Дали е ова се што би можело да се испита? И знаете ли одприлика колку би ме коштало ова испитување? До сега не сум била на имунологија, дали треба да се оди на гладно или не е проблем да сум најадена, и дали би биле погрешни резултатите ако утре правам испитување а имам циклус.
Imam mutacii i primam kleksan no d dimerite se 480, dali ima vrska toa, dali treba da ne gi primam ili treba da gi primam do krajot na bremenosta..
Девојки јас сакам да прашам нешто ,проверував мутации и јани ми рече 15 дена пред трансфер да почнам со клексане ,аспирин 100,метил Б12 и метил.фолна е сега јас сакам пред време да прашам нешто што ако е успешен трансферот и настани бременост ,што се испитува после тоа за да знаеш до кога ке примаш клексане или дали ке ги прекинат или продолжуваш цела бременост ,само мутации или нешто друго се испитува
Гинекологот ќе одлучи дали ќе треба или не али штом ти ги дале пред трансвер сигурно и во први 3 месеци би ја примала истата терапија. На ехо покадно може да се види протокот од плацентата до бебе и како ќе се храни и дали ќе треба да ти ги исклучи кчексаните и аспиринот или не.
Имам мутации F13 MTRR PAI -1 хетерозиготност И хомозиготност FGB Афа и Ана во ред Што терапија се прима дали има некој слично искуство? Иначе имав еден миссед и не сакам да ми се повтори пак
Keti kazat kesi odis na specijalist ginekolog,sekoj organizam razlicno,oicno metilirana folna,metiliran b12
Da, toa mi go kaza i ginekologot. Samo sto nekoi vikaat ke treba kleksani, a nekoi vikaat ne. Na transfuziolog za Jani kolku se ceka? Site nego go baraat.
Vcera gi dobiv rezultatite dali nekoj se soocil so vakvi rezultati i na sto da se nadevam ponataka, jk ne se oploduvaat.Pijam.aspirin, na solgar Folate, i Methyl B12+b complex.
По мое скромно истражување, мислам дека ќе ти треба и клексани, поради хомозиготност во Паи. Ама за точна и соодветна терапија во бременост, мора да ти каже трансфузиолог. Со среќа!