1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. MagiBuj

MagiBuj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    127
    I jas bev kaj imunolog i geneticar a da si otidev kaj transfuziolog sega ke si bev 5 mesec bremena( geneticarot i imunologot mi rekoa deka rezultatite se vo red a ustavri jas trebalo da primam kleksani) imav 2 missed abortusi ama posle vtoriot otidov kaj dr.Jani pa mi prepisa za sledna bremenost kleksani i plus aspirin.

На Metro и intj_girl им се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.453
    Допаѓања:
    10.535
    Преку еден ден

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    1.281
    За колку време ти стигаат суплементите?

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    3.004
    За iherb, ако имаш некој од странство да доаѓа сега скоро, порачај на нивна адреса и доставата е побрза и поефтина.
    Јас така платив 40€ за две шишенца метилфолат и 2 метилкобалмин и достава до Берлин па ми ги донесоа. Метилфолатот беше по 11е, метилкобалмин 7е. Дадов 2000ки ама залиха си направив. А вака за едно шишенце метилфолат на NOW ќе дадев 1800

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Maksimum za mesec dena

6. Metro

Metro Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    24
    Да пробувавме и со природно и со ин витро не сака да се оплоди јк воо Систина ниту ми дадоа објаснување зошто, ниту што да се направи за понатаму па јас сега сама правам испитувања благодарение на сите вас што споделувате каква мака сте имале и како сте ја решиле. Јасно ми е дека секој си е едника за себе, но некако посмирена сум кога ќе знам дали има или нема проблем.

7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.526
    Spermogram i AMH imas ispitano?

8. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.526
    Devojce, jas vo ova invitro borbata sum skoro 3 godini. Od moeto sobstveno iskustvo, kako za sestra, ti kazuvam da se ne zamaras so genetski mutacii da pravis bezpotrebni analizi. Ti ja procitav historijata. Imate nizok amh i ne bas sjajen spermogram. Dva mnogu vazni komponentni sto igraat uloga vo oploduvanjeto na jajce kletkata. Ne e problemot kaj genetskite mutacii (i tie ne ti bea losi btw), ti proraboti so organizmot so vitamini i dijeta. Pojacaj go organizmot so vitamini nekoe vreme. isto i maz ti. Baraj si vo google ima edna kniga se vika "it starts with the egg". Tamu ima mnogu dobri informacii kako da go podobris kvalitetot na jajce kletkata preku dijeta i suplementi. Isto akupunktura ima mnogu dobar efekt i vo spermogram i vo amh, mozes da go probas. Pravi si rezim na ishrana so nutricionist, vezbaj umereno, pij gi vitaminite za podobruvanje na kvalitetot na jajce kletkata. Taka ke imas podobar rezultat. Genetskite mutacii nemaat vrska so oploduvanjeto. Sve e do spermata i jajce kletkata. Tamu neka ti e fokusot.
    Ti posakuvam uspeh sto pobrzo :l:

На Metro, Anyshka, Hopeeee и 2 други им се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Probaj vitaminiziraj se,smeni nacin na ishrana isfrli meso i mlecni proizvodi,bel leb i sekeri,ako pusis isfrli gi cigarite,alkohol ne osven pivo nekogas.Soprugot isto i probaj so Orthomol Fertil za mazi gi ima vo fila farm i Orthomol Natal za zeni.Maz mi gi piese mugi zemam mnogu dobar rezultat mu dadoa

На Metro и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Jas pijam metil folat 2x1 metil b12 2x1 Q10 2x1 maca 2x1 ester c 1x1 vitamin D 1x1 od 5000mg,Imipril 1x1

На Metro му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    34
    Zdravo, tie sto primate kleksani do koga vi kazuvaat deka ke treba da se primaat ? Jas sum so kleksani od prv den pa me interesira do koga ke treba od prilika da se bockam

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    До последен ден и 4 дена после пораѓај.

На Macemece и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    34.148
    Се е до организмот, јас не сум ни по месо, ни по благо, леб не јадам, ретко црн леб, не пушам, мм пуши, алкохол многу ретко, што не пробав, и чаеви природни ми препорача Науме треварот (многумина после чаевиве останале бремени), мм пиеше горчица, потоа пиев чај од мака, џабе, сега на некои им помогнало мене не. Сега мм пие Профертил и мед со јаткасти плодови, кај и да е треба на контрола за спермограм. Хормоните секогаш ми биле добри, сега ми се пореметија од стрес.
    ПАП тестот и брисевите секогаш ми биле уредни, сега пак сакам брисевите па ќе видиме.

14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Dasi proveris togas bris od endometrium,kaj koj doktor odis

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    34.148
    Kај Радмила Бојчевска, порано одев кај Коруноски.

16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Mislev na specijalist ginekolog,kaj kogo imate praveno invitro

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    34.148
    Ние тек сега почнавме со испитувања, на мм слаб спермограм, пие Профертил, во спермокултура и уринокултура нема бактерии, контрола на спермограм
    за 3 месеци, хормони испитував, TSH ми е 0.24, закажав на ендокринолог Јуни, сега сакам микробиолошки брисеви и хсг, матичната ништо не ми објаснува, инаку сакам во Њу Борн кај Др. Владимир Трајковски, треба уште многу документи за ин-витро.
    Е сега незнам дали може само консултација кај Др. Трајковски.

18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Smeni si ja maticnata togas,inace tsh tie nisko,treba da ti bide barem do 2 poveke ne,a pod 1 ne

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    34.148
    Знам, затоа закажав на ендокринолог.
    Ама јас ги проверив само тие хормони што се на 3 ден мензис, треба и другите.
    Незнам дали државно или приватно, приватно се скапи.

20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    2.513
    Nemas potreba privatno,drzavno na 3 den siste sto odat i maski i zenski hormoni,imas hsg dasi napravis kaj tolovski mislam bese 4.400 da necekas bmna drzavna da negubis vreme.kolku godini ste,kolku vreme se obiduvate za dete