Гинекологот ми кажа за естрадиолот што ми е висок можно е овулацијата да ми била на 3 ден од циклус или водна циста. Незнам дали пред да одам на ендокринолог да ги испитам другите хормони или да видам што ќе ми каже ендокринологот?
Ne koga sakas moze da go proveris. Tsh ti e nisko poseti endokrinolog. Estradiolot visok mnogu za treti den. Ako 5 godini se obiduvate za bremenost moj sovet so hormonite kaj poiskusen doktor da gi vidi. Da mozno e da e visok estradiolot i od nepuknat folikul.
Закажав веќе во Јуни, па незнам другите дали таму,сепак на приватно поскапи се, само преглед и ехо е 3000 ден. Кај Др. Бранкица Крстевска закажав.
Moj sovet tie prvo dasi ja smenis maticnata ginekolog,ako tolku vreme se obiduvate i neznae date nasoci i upati da vidis so kade e problemot,imas veke 34 god,jas sum 35 veke,mojata predhodna maticna 2 godini mi izgubi za nisto,sve barav sama,mi vika pija aspirin a jas alergicna,tumur markeri mi proveruvase i mi pukna film ja smeniv.Od 31 god imam sekundaren sterilitet so mutacii sum i tsh pred da vidat mi bese 4 togas pocnav so eutorix sega mie 1,6 Mnogu e bitno dobar maticen ginekolog.Ako 6 meseci prirodno nemozes da zabremenis togas upat i site mozni ispituvanja,godinite i te kako odma letaat i kaj nekogo neznaci dali imas 40,30,26 god.Imas bitno problem i gledaj sto pobrzo care dasi baras i dasi pojdes ili sistina tigo preporacuvam lazarevski i ivanovski vrv doktori.Ne cekaj,neznam od koj grad si ama koj sovet ti e ova.
Незнам зошто не ми даде матичниот гинеколог упат за сите хормони, јас видов кога ми ги даде резултатите. Ќе и барам упат за сите. Дали може сите на 3 ден од циклус или мора посебно другите? Незнам, пак сакам да ги проверам и тие што се на 3 ден мензис. Инаку ги испитав на клиника на ГАК ми земаа 250 ден ама не се сите.
Mene mie Lichovski vo jane sandanski,vrv doktor samo sestrite se utka ziva,najveke radi niv se nerviram i mi ide dago smenam a mnogu strucen doktor,koja vi e na vas maticna
Site hormoni na 3 den,i maski i zenski hormoni kesi gi baras,baraj ja transfuija za,AFA,ANA,gentski mutacii i trombofilii,hsg kaj tolovski naprsvi si,za tsh keti go vidat na endokrinologija i keti prepisat terapija
Menjaj ja,gledas deka neja biva.5 godini zaludno tigi trosi a nisto nemas napraveno dosega,te nema nasoceno
До денот кога се породив ги примав и после царскиот уште 10 дена еднаш дневно. Препорака од трансфузиолог на почеток ми беше до крај на бременост заради генетски мутации. Околу 28 недела ми се чини сакаше да ги прекинам заради уредни ддимери и хемостаза али претходно на скрининг Петрова од Ремедика ми имаше кажано дека веќе има промени на постелката и не ги прекинав за во 32 недела да ми каже трансфузиологот да боцкам 2 пати дневно.