И јас сум кај Др.Јани на трансфузиологија,и мене ми рече да земам метил фолат од Бугарија ама баш како метил фолат неможам да го најдам,само како неофолик мета. Др.Ливринова од гак ми рече неофолик не е метил фолат тој што треба,да го барам баш како метил фолат во Бугарија или како кардиовитамин во Србија. Е сега прашањето ми е дали се имаш консултирано со др.Јани во врска со неофолик? Ке сакаш ли да ми го сликнеш пакувањето на кардиовитамин.
Се слушнав денеска со Др.Јани ми рече таа од Бугарија да ја земам. Ете кога слушаме повеке мислења, еден доктор вика вака, еден така и се буниме.
Металирана фолна нема, некои ја земаат од Бугарија, некои од Америка, а ја имало и во Србија (онлајн апотека пиши на гугл, тие ја имале) додека пак витамини б12 металиран го има во Еурофарм, од Синерџи.
Devojki ke ve molam kako da gi bara maz mi vo srbija metilirana folna ili so drugo ime e I b12 metiliran ima li vo srbija
Metilkobalomin Ima I tuka a ima neofolik sto sodrzi samo obicna folna kiselina I neofolik meta sto sodrze l metilfolat
А додека набавите метил фолат, може по две таблети да пиете од Фембион. Др. Јани така ми препорача додека ми стигнаа апчињата од странство.
Stom ti preporacal Dr znaci moze inace jas sega vo bremenosta piev po dve neofolik meta I plus femibion eden po edno apce dnevno
Dobro devojki moze spontaniot da mi nastanal od ova jas si piev obicna folna I sega duri mi kazaa deka treba metilirana
Ne mislam oti ne e od mthfr nez dali ispita I na imunologija vrodena trombofilija ama moj sovet ti e da ispitas oti tamu ispituvaat 17geni za vrodena trombofilija a na transfuziologija samo 5mislam oti bea
Gi imam praveno uste pred dve godini pred invitroto se bese ok imav samo predispozicii za visok krven pritisok vo bremenost I ovaa mthcr ama ne obrnaa tolku vnimanie na nea I sega vi januari ostanav prirodno bremena posle 5 godini ama vo 8 ipol nedela prestana srcenceto ne se razvivase a si piev obicna folna ne mi kazaa deka treba metilirana
Pij si ja metiliranata folna kiselina I vit b12 vo forma na metilkobalomin I vit b6 I prasaj za Kardiopirin ili aspirin dali da pies oti jas piev za mthfr pred ivf I Kardiopirin od 100 I seuste pijam I vit c I iscisti si go organizamot od otrovi zemaj si hlorela alga ja ima vo vero kaj avtobuskata stanica slicna e na spirulina ona e najdobra za cistenje na organizamot I napravi si I ogtt test so insulinemija I antitpo I antitg za tiroidata antitela I vit d
Метилирана фолна донесоа во аптеката во Систина,грчка фармација и чинат 1300 денари со 50 апчиња . Во бугарија се најисплатливи