Генетски мутации во Ману, најефтино е, антитела на имунологија. За Кариотип за тебе упат дава матичен гинеколог, за сопругот матичен општ.
Во принцип да, најчесто после спонтани, но и пред ин витро,за да знаеш на што си. Јас имам правено заради повторувачки абортуси конкретно
Веројатно имате испитано се до сега ама ајде ќе прашам. Спермограм, спермокултура, хормони, тироидна, инсулинска резистенција, шеќер, тоа се имате? Има и ДНА фрагментација, хсг, 4д ехо на матка?
Sega bas proveriv, pisuva nerealiziran, isto taka i jas proveruvav na 22.05. Vo ist den sme bile , ama ete kaj mene ne se izraboteni seuste najverojatno,ne znam zosto... Fala sepak
Па го препишаа тоа на генетските мутации, имам мутација на паи и МТХФР. Ми кажаа што терапија да земам, па сега ќе видиме колку тоа ќе биде успешно
Се од наведеното освен ДНА фрагментација, спрермограмот е нормален и повторен 2 пати, плус на 1ва инсеминација примерокот беше 22 милиони. Шеќер имам испитано Ogtt, а следно ќе испитам и со инсулинемија.
Дали освен клексан, метилирана фолна и б12 има и друга терапија? Кај мене оваа не помогна, освен ако не ми е од ТСХ, тоа не ми е под 2.Ендокринолог ми вели од ТСХ ми се спонтаните..
Мене клексан не ми дадоа. Ми дадоа аспирин, метилфолат и б12 пред обиди. А после позитивен тест ми рече докторката одма да дојдам кај неа, да се договориме за терапија. Што би дала додатно не знам, ама мислам дека клексан ќе биде. Ти колку време земаше метилфолат, б12 и аспирин пред обиди?
Dali si heterozigot ili homozigot na MTHFR I PAI? Jas sum heterozigot. Mojot IVF doktor mi rece ne aspirin. Samo kleksan. I toa dve kleksani. Beta hcg me prati da ispitam vednas posle inseminacijata (7 dena), i direktno od pozitiven test, mi dade 2 kleksani (betata mi bese 24). Ama mnogu dobro pamtim deka mi rece deka ne sum za aspirin
Izvini za prasanjeto. Dali vo drugite bremenosti si primila kleksani? Jas imav predhodno missed vo skoro 12 nedela. Bev bez kleksani i bez aspirin
Примав во првата некаде од крај на 7ми месец заради протоци. Хемостаза имав топ ама па тромбоцитите ептен ми паѓаа.
И аспирин земам пред обиди заборавив, од 1000 земам и плус Ц витамин и магнезиум, Е витамин, коензим Q10, Д витамин , само што сега имам страв за обиди ако по трети пат се деси не знам веќе Пред вториот спонтан пола година ги земав витамините, само без аспирин пред обиди, од тест бев со аспирин и клексан и пак спонтан. После вториот додадов само витамин Е, аспирин и коензим Q 10. Како треба да биде, ќе биде, што беше до мене се направив