И јас со втората бременост го почнав аспиринот од прв преглед, сега го пиев и пред обиди, така ми кажа Гордана од Систина она ѓи рече месец дена пред обиди, мене искрено ме фатија 2 нецели недели пред обиди..еве уште го пијам треба за некој ден да добијам ..па сеа ќе видиме.. искрено и јас се молам да е трета среќа, инаку во депресија ќе паднам, најсериозно
Пред некое вррме постирав сликава ама ја ставам пак. Моментално сум на метилирана фолна со б 12 .. пред обид.. два месеци да пијам па после да пробаме... по групиве читам пијате и магнезиум вот ц.. го прашав матичниот вика нема потреба . Ккга ќе зачниш тогаш ке земаш само аспирин . .ама пак ке се консултираме со трансфузиолог.. прва бременост предвреме родено.. па сега малку испитување правевме.. Што мислите вие дали ми е добра терапијата .. исто во бременоста ск ме искараја Зошто не пијам магнрзиум досега.. бидеќи се отворив во 33 недела и рекоја убаво е цела бременост да си пиела.. и ме чуди што ништо друго не ми даде да пијам
Slikava so rezultati ti se samo delumni ispituvanja ili rezultati, falat uste ispituvanja za da se dobie celosna slika -pretstava dali vrodena ili steknata trombofilija se mozna pricina? Falat uste ispituvanja vo ovoj kontekst a ovie sto se prikaceni se normalni rezultati. Bremenost ne za dzabe se vika "drugo stanje -sostojba" da se kreira nov zivot potrebni se mnogu vitamini, minerali i sekako dobra ishrana. Se formiraat novi organi, krvotok na bebeto kaj majkata se siri matkata. Jas vo mojata bremenost piev zelezo ( Maltofer +Floradix) B12, magnesium i Elevit. I sekako kleksan fala bogu stignav do recisi 37 nedela so bliznacinja, ke gurav uste ama veke nemase prostor
Piev Impryl. Sega mi gi prekinaja, mi rekoja da pijam femibion, pa dali vo niv ima metilirana folna posto sum so mutacii?
Здраво девојки, јас сум со генетски мутации, доколку може некоја девјока што е со генетски да пише кога прв пат и ја испитувале крвта во бременоста? Благодарам
Доколку се боцкаш најрано 20 дена од прво боцкање или најубаво 30 дена. Толку им треба на кчексаните да направат промена во организам.
pred dve nedeli ispituvav genetski mutacii na imunologija, ama po moe baranje maticnata mi dade pak upat za hla tipizacija na imunologija. Dali ke mi napravat problem deka mnogu nabrzo dva upati?
Што е hla типизација? Јас правев на имунологија за антитела и мутации ама ова не сум правела.. Бев кај докторот на имунологија тој на лист ми напиша што да ми испитаат а за ова не спомна Инаку што терапија се дава за стекнати а што за наследени мутации? Јас испитував и во Ману и на приватно мутации, ниеден доктор ништо не ми спомна да испитам дали се наследени или стекнати Да се редактирам, хла типизација дали треба да правам затоа што првата бременост ми е природна и нормална? Ме збуни малку ова, уште ова не сум испитала, ми промакнало ама па и ниеден доктор не ми спомна
За јули сите термини се фатени, едино за август гледајте кога ќе пуштат термин на https://mojtermin.mk/map/specijalis...t_za_transfuziona_medicina&resource=813093090 И одма на матичниот гинеколог ѕвонете по телефон нека ви закаже. Јас така направив за кај Елена Петковиќ, btw кај неа има уште слободни термини за јули.