Здраво женички борци моии .. 2 години со обид ..(неуспешен природно) откриено оти сум со Уникорнис матка(една страна само со една туба) испитани мутации ..имам 3 во тое 3 и тромбофилијата е имав прво ивф ова година во април теравме до 9недела на 10+3 дознав дека нема срцева акција бебето ..еве 4 дена сум по киритажа не крварам можно е Вторник да ја повториме киритажата Инсче муабетот ми беше знаејќи дека имам мутации докторот ми даде само -Аспирин100 -Метилирана фолна -Метилиран б12 -Магнезиум 250 -Утрогестан вагиналето и ПрогестеронДепо на 7 дена,а Клексан не !!! Двапати испитав дидимери еднаш беа 486.34 а за 15 дена беа 300 Што според докторот се добри а и нема потреба за Клексан ,а имам и извештај од ГАК дека морам да го боцкам Е сега најмногу сум изнервирана што мислам дека докторот ова ивф му беше како на шала ..имам и замрзнато 3 ембриони (а ивф си го платив приватно пд А до Ш) Дај кажете ми пред да го правам трансферот што плус да испитам освен мутациите што ги имам како доказ дека не е во ред нешто?? Извинете на долгиот пост ,изреволтирана сум бидејќи од кога се случи мисеедот бев на 3 месленња и сите ми кажаа од што не со примала клексан е десиоло ова !!! Иначе чекам и резултати од Ману најточно што се случило со бебчо ❤️❤️❤️
Ќе ти кажат од ману дека нема хромозомска аномалија само. Кај мене имаше и како оток на ехото исто мисед но во 6та недела исто со аспирин, а вториот беше со клексан но даден предоцна. И како што ти кажале и многумина клексанот е само лек јас само така ја истерав бременоста но ми го прекинаа аспиринот ради крварење и вторава бременост исти случај аспирин прекинат, а продолжив со клексан и еве терам 20танедела веќе .
Da prasam dali ima nekoja so stava po 2 kleksani na den, i dali ja isterala do kraj bremenosta, isto mi prepisa aspirin, pregnatol active folate?
Јас сум со 2 клексани, 37ма недела, ќе ги ставам до пораѓај. Аспирин пиев и пред бременост но во првите недели ми го прекинаа поради крварење. Прегнатолот исто го пиев и пред бременост.
Јас знам една и со 3 што примаше истера со 2те до 33та и мораа да ја породат ама здрави прави деца си роди без никакви проблеми.
Здраво девојки бев стимулирана со летрасан од 3-5 ден на 11.07 стоп инекција вчера позитивен тест на 26ден од циклус и почнав со клексан 0,4 поради хетерозиготност во MTHFR 1298, MTHFR 677, PAI-1 i MTR хомозиготност MTRR искуство за клексанов ?
Дали има некоја што има генетски мутации и вродена тромбофилија да е правена операција не царски рез друга операција.И дали после операција пак останала со терапија?
Девојќи од бременост ми останаа 4 клексани 0.4, немам кому да ги дадам. Со рок се до 2024. Ги подарувам.. Не се многу но може некому ќе значат. Доколку некоја ги сака нека ми пише лп.
Здраво, дали некој има со резултати хетерпзогот F13, F7, ITGB3 и хомозигот ITGA2, MTHFR677, MTTR, PAI-1? Колку се опасни? Предлог за трансфузиолог?
По мое скромно истражување, сигурно ќе треба да се боцкаш со клексан, и јас ги имам сличните +/- , додуша скоро сите ги имаме истите/сличните а терапијата е таа Барај го Јани Ангеловски, само што побрзо да ти фати матичната термин оти е премногу гужва кај него, само понеделник е во амбуланта
Се работи за ќерка ми која има 8години После операција откриени мутации и вродена тромбофилија плус скратено време на коагулација И од тогаш е на антикоагулантна терапија Овде викат треба да прима терапија а во Германија ми велат не треба Затоа и прашав овде дали некоја може го има оваа искуство
Ако земеме пример од Германците и ред други доктори од европски држави ретко кога испитуваат тромбофилија па и други работи затоа и голем процент доаѓаат тука за забременување. Јас би ги слушала овде докторите, зошто скратено време на коагулација не е шала ако не се прима соодветна терапија се формира тромб, а тој може било каде да се закачи и може да биде фатално. Штом ви рекле дека треба да се прима терапија примајте ја и следете ситуација.
Женски после примање на последен препишан клексан од еден извештај, колку време имам за поднесување документи за рефундација? Или нема ограничување?
Ve molam za info, dali Jani od Transfuzija e na odmor ili denes moze da se odi kaj nego? Samo tri termini se pusteni denes kaj nego?
Iskustvo ve molam dali imate so Pavlina od Remedika. So Jani ne mozam da vospostavam kontakt niti termin da najdam pa maticnata Pablina mi ja preporaca na privatno vo Remedika?