Крварењето во рана бременост е често, но аспиринот се прекинува доколку има крварење. Сепак најубаво да се консултираш со матичниот гинеколог, ама мислам ќе ти го прекине сега за сега.
Кај мене и во двете бремености причинител беше аспиринот али гинекологот ми го прекина и останав само на клексан од 0.4.
Zdravo imam otkrieno mutacii po abortus vo 7mi mesec od prvata bremenost. Posetiv transfuziolog odnosno dr.Jani mi kaza ne treba kleksani no ne bese zainteresiran nekako za da me primi. Posle bev kaj dr Ruse vo 8mi septemvri toj mi kaza deka ke treba kleksani. No sega toj e na odmor i otidov kaj dr Ivana vo 8mi septemvri mi vika ti imas rana bremenost ete proveri ddimeri i hemostaza pa ke vidime. Za apsirinot ja prasuvam doktorkata taa mi vikaa maticen treba da ti go kaze ja prasuvam maticnataa taa mi vika sto ti kazaa Jani ili Ruse a nikoj ne spomna za aspirin. Mislam vekje neznam kogo da slusam. Kako muva da ne gi lazi za nisto a doktori se. Momentalno pijam metil folat i b12
Koi mutacii gi imas? Mozes da se konsultiras so Pavlina Gerasimova vo Remedika. Jas sum heterozigot na FGB I MTHFR c477 I od Sam start sum so skrateni vreminja na hemostaza pa ne mi vklucija kleksani se dodeka ne mi se kacija ddimerite.
Obicno za ovije mutacii Dr Jani dava kleksani cudno sto tebe ti kazal deka ne treba, baraj ja Pavlina taa ke ti objasni se sto treba
Isto i jas imam mnogu loso iskustvo so Jani, skroz neprofrsionalno mi se isponasa. Sega odam kaj Pavlina vo Remedika, golem profesionalec i mnogu e posvetena. Okolu 5000 den pregled so krvna slika.
Pretpostavuvam imate familijarna istorija na tromboza i deteto ima homozigotna mutacija i zatoa prepisana terapija na tolku rana vozrast? Kako i da e spored mene Jani / Koco Dimitrovski se najstrucni na ovaa tema i koga ste vo Makedonija gledajte da gi vidite. Sekoe dobro i golem pozdrav
Zdravo ve molam za mislenje i od vasi iskustva, jas sum so istorija na spontan abortus , podocna mi otkrija gen.mutacii sega ja pijam sta dard terapijata so methyl i aspirin .Prasanjeto mi e dali so vakvite rezultati postoi moznost za povtoren spontan ili nedaj boze da se vrodi plod so malformacii strav mi e i sum hashimoto i zatoa pijam terapija
I jas sum so homo I heterozigot. Od terapija pijam: metilirana folna, metil cobalamin, aspirin, I vo bremenosta po dva kleksani. Mozes da si zakazes konsultacija so trasfuziolog.
Bremena si? Razgovarav so transfuziolog vika pij si terapija i toa ....tebe sto te sovetuvaat stom sme so ista dijagnoza dali ima prostor za panika
Мислам дека ќе ти требаат и клексани ради Паи мутацијата, и јас сум со ептен слични и ќе треба клексан кај мене, мислам дека најпаметно е да го бараш Јани Ангеловски