Da da Klexani sekako ako dojde do bremenost i methyl folat i methyl b12, jas sum sega na terapija i Aspirin 100.Strav mi e nem i pokraj terapija da se sluci spontan ili nedaj boze nekoj malformacii
Тоа што треба да се случи , ако треба нема да го спречиш и со 10 терапии. Доктор не може да ти гарантира со 100%, твое е да следиш насоки и да мислиш ппзотивно. А за малформации, не знам на какви мислиш, ама ако се плашиш од синдроми и анеуплодии направете си кариотип и двајцата и при бременост пренатален.
Da, vo tekot na bremenosta, od pricina sto Imam homo I heterozigotni mutacii. Koga primav po eden kleksan, plodot zastana vo razvoj.
Јас сум со една хомо мутација и повеќе хетеро, од терапија ми дадоа само прегнатол актив фолат со б12 витамин и клексан по еден и тоа само првите месеци. Кај кој трансфузиолог беше ти?
Plodot zastanuvase vo razvoj poveke od dve nedeli, I snema srceva akcija. Togas se cistev so medikamentozen abortus. No za sledna bremenost pred ivf bockav po eden kleksan, a posle pozitiven test odma pocnav so dva kleksani. Koga bockav po eden, ne ni znaev deka imam genetcki mutacii. Koga ispitav, D-r Jani kaza obavezno po dva kleksani od pocetok do kraj.
Zenski dali do kolku zenata ima genetski mutacii vo krvta , toa znaci deka ako rodite dete, deteto ke bide so abnormalnosti? Se spremame za Ivf pa mi e strav zosto mi se najdeni na transfyziologija takvite mutacii
Имам генетски мутации сакам резултатот да му го покажам на Јани како да закажам,сите термини сега за септември се за пациенти со тромбоза,матичната нема појма
Za kaj Jani samo so vrski a moeto iskustvo bese loso. I so vrski bukvalno edvaj kako da mi pogledna rezultatot. Sekoj razlicno iskustvo ima . Sega ke odam kaj Pavlina vo Remedika
Jas sum trudna i so mutacii i sakav da posetam transfiziolog, a opst maticen mi zakaza za ispukani veni. Koga si otidov mu kazav deka sum tamu radi mutaciite i ne mi napravi nikakov problem. Neka ti zakaze maticnata za sto bilo nema vrska upatot samo da imas termin.
Девојки, извештајот за клексан за рефундација ми е до 20ти август. На 21 ви треба да одам за нов или може порано?
zenicki tie sto ste ispituvale Kariotip da mi kazete dali moze i na privatno da se ispita i koja e cenata ?! Vaka so uput tesko do termin ke treba preko vrski