6000 беше за еден во систина пред 4 години сега може и качено да е прашајте си. Резултати даваа дали за 1 или 2 недели не сум сигурна
Здраво на сите Поради неуспепно ивф (не ми ги прифатил прганизмот 2та ембриони)во консултација на докторот ме прати на дополнителни испитувања. Мутации (испитани во МАНУ) и ме прати на имунологија. Прашањето ми е за колку време има резултати и што испитуваат на имунологија. И каква врска имаат тие резултати со неуспешно ивф?
Ќе си одиш во аптека и ќе си купиш и аспирин и клексан без рецепт. Додека те маткаат наваму натаму ќе си направиш беља.
Јас од почеток почнав со клексан (прв позитивен тест) во консултација со матичниот гинеколог.Пошто не можев да најдам термин за кај др Јани појдов на приватно кај др Нино сепак трансфузиолозите се стручни за тоа и тој ми ги препиша клексаните. Аспирин ми прекинаа кога добив крварење.
Molam za mislenje ...So doktorot odlucivme posle 2 neuspesni inseminacii, da ideme na Ivf zosto imame medicinski dijagnozi eden kuo.Prasanjeto mi e dali ke mi odobrat vaucer od fzo zosto prethodno imam edna bremenost no zavrsi so missed ab , a kaj maticniot me ima
Може и приватно ама многу било скапо беше пишала една членка колку е сумата. На крај на месец пуштаат термини, биди упорна кај матичната нека следи и нека ти закаже.
I jas zakazav privatno no doktorite se na odmor. Maticnata mi kaza kako kaze transfuizolog. Na svoja raka ne bi zemala kleksani.
Zdravo. Dali nekoj znae sto znaci ova Fibrinoliza, pokacena ? Nekoj dali imaal vakvo nesto ? I pisav na maticnata no cekam da mi vrati . I ddimeri pokaceni a sum 5ta nedela ke primam inekcii. I dali tie sto primaat kleksani treba da odmaraat ?
Нарушувањата во овој систем водат кон создавање на тромбови кои можат да предизвикаат затнување на крвен сад. Примаш клексани? Ако не примаш мораш да почнеш одма. Не треба да одмараш, најнормално ќе си функционираш, освен ако ради друг проблем не ти препорачаат мирување.
Fraksaparine mi se prepisani . Od denes pocnav no me cudi kako minatata nedela mi bea normalni sega mi se kaceni
Епа затоа тие со мутации почнуваат со терапија клексан од позитивен тест, во бременост се покачуваат. Ќе одиш на контроли и ќе ги пратите.
Не треба да се појави дури после 20 дена терапија можеби но со вакви димери и тромбоцити не би требало. Обично аспиринот знае да направи крварење.