Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Калциум со д3. Го даваат превентивно на тие што примаат клексани.

Јас си земав калциум на натурал велт по 1 на ден. Само ми кажа размак да има од 3-4 саата со магнезиумот и така се спасив искрено подобро да го пијам одколку да ги шмукам тие. :)

На intj_girl и Алек*** им се допаѓа ова.
  2. Alex*

Alex* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    618
    23.06 поднесено за 30 пишав маил во јули, ми одговорија дека е на разгледување.
    Во август одговор на шалтер беше дека се е во ред одобрено е ама фондот немал пари за исплата.
    Неодамна поднесував за уште 60 прашав што е со тие 30 ми рекоа не било стигнато решението за исплата.
    Така да се на се ми должат за 90 клексани.

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.771
    Допаѓања:
    10.444
    Јас требаше тука да пишам, па денес да ми пуштат пари (facepalm) Само некако математикава не ми оди..како помалку да враќаат од 70%..и пак не ми исплатиле до крај, за уште 1 месец треба..ќе си чекаме..

4. Alex*

Alex* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    618
    Значи или каснат или кратат(facepalm)

5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.771
    Допаѓања:
    10.444
    Ќе ме чудеше да е поинаку |(

6. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    2.269
    Помалку враќаат 158 денари од клексан.

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Duri sega gi zagledav tvoite rezultati so homozigotnost na Factor 13 definitivno ke treba kleksani ( nasleden gen od dvajcata roditeli za trombofilija ) taka da najtoplo ti preporacuvam asalen transfuziolog i ginekolog koi ke te pokrijat so soodvetna terapija i doza I se nadevam uspehot ke dojde

На BayernKa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    1.146
    Здраво женички. Јас после два рсбу спонтани еден во април друг во август денес стигнаа резултатите. TORCH, витамин Д, AFA, LA, ANA, PS, PC, ATIII сите овие супер резултати. Денес го добив панелот за тромбофилија имам три мутации. Ќе одам на трансфузиолог но додека отидам дали некој знае што би ми дале да примам и дали од сега или од позитивен тест? :hug:

Прикачени фајлови:

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    33.482
    Жал ми е тоа што си поминала, сѐ надевам за брзо ќе си го гушнеш виножитцето :hug:
    Мислам дека ќе ти треба метилирана фолна, метил б12, аспирин и клексан, ради Паи мутацијата
    Клексан од позитивен тест, а другото можеш да си пиеш и додека сте во обиди, само за аспиринот ќе си прашаш на сигурно дали смееш во обиди, јас го пијам преку еден ден а сме во обиди, со препорака на Јани
    Гледај најди термин за кај Јани, а ако не најдеш таму по приватните клиники има исто така добри и посветени трансфузиолози

На Lolipop1983 и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.066
    Освен МТР, др две мутации ги имам и јас. И Павлина ремедика и Јани ми рече дека хетерозигот паи и хомозигот мтхфр не се дтрашни и не се за клексан, но Јани ми даде превентивно ради абортуси и прва бременост со застој во раст на бебе во 7ми м.
    Аспирин може, а и треба да се зема пред обиди, убаво е и метилфолат и метилкобалмин да се зема минимум два месеци пред обиди. Ова мене ми беше дадено за овие мутации. Клексан ми даде од кога се виде точка во матка а аспиринот ми го премести на секој втор ден.
    Со лесно, следна бременост да биде успешна :*

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebence29

Bebence29 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    912
    Ќе ти треба метилирана фолна и б12 јас ги пиев одман штом испаднаа мутациите,плус примав клексан од позитивен тест .во првата бременост ми заостануваше бебето па имав плус високи д димери и се боцкав од 7ми до крај,потоа еден спонтан во 9та недела.Јас правев испитувања на имунологија,но во бременост ме водеше Павлина Герасимова од Ремедика.со лесно мајка и што побрзо со две црти

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.192
    Допаѓања:
    1.146
    Се слушнав со Хаџи Лега ми рече да се видиме понеделник за терапија поради мутациите па ќе видам што ќе ми даде а и барам термин за кај Јани нема незнам дали негде работи он приватно да појдам ако нема термини ..

13. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    251
    Terminite izleguvaat na kraj na mesec ili na pocetok ke gi sledis sekoj den na moj termin, jas taka najdov i ke ides kaj nego preku opst maticen lekar

14. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    251
    ps nema od denes za utre, zakazuvam denes za sleden mesec

15. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Кај Јани има моментално термини за 9ти, 16ти и 30ти октомври на мој термин, може да си земете упат од матичен, само брзо се пополнуваат термините

16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Кој бара ќе најде, еве го црвот што ме јадеше. 15та недела испитав мутации и еве што добив. Имам закажано кај Јани но за 10тина дена. Помагајте сите со мислење бааги мутирани ги има.
    Screenshot_20230914-173021_Yahoo Mail.jpg

17. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.696
    Mislam deka za ovije mutacii osven metiliranite vitamini se davaat I kleksani najmnogu poradi faktor 8. Maticniot sto ti veli? Moze I toj da ti vkluci kleksani dodeka go cekas terminot kaj Jani Ili pak eventualno barem aspirin da ti vkluci.

18. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    2.269
    За овие мутации, обавезно клексан. Јани ќе одреди дали еден или два.

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Фала! Не се обраќам кај матичната, простете ама не разбира таа. Ќе се консултирам следна недела на приватно кај што идам Систина.
    @Алек*** фала и тебе! Дали најкритичниот период е поминат во смисла на почеток кога можело да се случи спонтан? Или и во второ тромесечие и те како е битно?? Се прашувам што ако не испитав.

20. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.696
    Jas na mitaciite gledam Kako ruski rulet, moze I nisto da ne se sluci do kraj se da si bide vo red Kako da si bez mutacii a moze I nema pravilo vo koj trimestar moze da napravat problem postoi rizik I vo prv I vtor I vo tret...

На sj *O*, Alex*, Blondie715 и 4 други им се допаѓа ова.