Moite rezultati na b12 bea i po nekolku iljadi dodeka primav inekcii B12 intramuskulno edna inekcija na 3 meseci i I voopsto ne se zagriziv nitu jas nitu mojot doktor. B vitaminite se water soluble sto znaci teloto zadrzuva sto.mu treba a extra se ekstretira preku urina. A za metilirani vitamini se slozuvam deka ne se potrebni kaj site. Terapijata za vitamini dali obicni dali metilirani treba da se odredi spored rezultati od krvta i genetski mutacii vo genite za metilacija ( mthfr, mtr, mtrr )
Da moze kaj pacientka kaj koja na primer nema mutacii vo tie geni ( sto znaci teloto veke metilira normalno) nema potreba od ekstra - moze da predizvika overmethylation na teloto koe ne e idealna sostojba
Е супер, уште тоа ни треба…. Јас скоро 3 години пијам метил фолат, ниеден доктор не ми кажал вакво нешто да испитам.
Здраво, го правев испитувањето Хомоцистеин , трансфузиолог ми кажа ако е под 10 да прекинам метил фолат и б12 да пијам само Фемибион. Мене ми е 5.28. Дали некоја се соочила со истово ? Фала
Ова ти е резултат додека ги пиеш така? Мислам да ги прекинеш одреден период и да го испиташ пак. Така ќе ја знаеш реалната слика на хомоцистеинот.
Не се разбирам баш ама по логика можеби терапијата го држела хомоцистеинот во нормала. Прекини ги сега и за две недели провери го пак хомоцистеинот.
Zosto 3 godini? Tolku vreme se obiduvas? Imas mutacii vo Mthfr, Mtr, Mtrr? Homozigotni ili heterozigotni? Si proverila krv kolku ti se rezultatite? Normslno za se treba balans, preteruvaat kaj nas so prepisuvanje i preporacuvanje. Generalno B vitaminite se smetaat za bezbedni oti se water soluble, dodeka A C D E masni vitamini se talozat pobrzo. No sekako balans e idealen vo se
Да, толку време се обидувам од прилика. Уште од самиот старт, без да испитам мутации ми рекоа да пијам метил фолат. По некое време јас самоиницијативно си испитав. Имам хетерозиготност во F5,FGB, MTHFR 1298, MTRR и PAI-1, и хомозиготност во F13. Три клиники сменив, ниеден доктор не ми рече да проверам крв, а на сите им кажувам дека пијам. Сите велат само продолжи да пиеш…
Керка ми има генетски мутации и скратено време на коагулација. Дали тоа би било проблем за правење заби. Поминавме многу лош период па сега од се се плашам. Некоја ако имала вакво искуство би ми било добредојдено
Ќе си прашате стоматолог, но мислам дека нема да има проблем зошто она не може да искрвари, скратени времиња се уствари брзо згрутчувањеИ јас сум со мутации и со скратено активно парцијално примам клексан но исто така и заби правев неделава.