Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Не сме во Мк и верувај овде докторите оваа го рачунат како ништо да не е страшно. Овде рекоа да не пие повеќе Синтром а во Мк летото ми рекоа дека не смеам да прекинам. Овде велат само за операции а така не. И јас незнам искрено на што сум. Доктор кој е стручен за оваа вели не треба не пак стоматолог да ми каже. Сепак ке се обидам па ке видиме каков одговор ке добијам. Иначе ти бремена си што примаш клексани или не

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Да бремена сум. Различна метода имаат на лекување нашите во МК и странство.Искрено повеќе би се потпрела на мислењето на докторите во МК.

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Да и јас исто останав на тоа. Сеуште пие терапија но само 1 или два пати годишно е многу малку контрола бидејки толку си одиме. Јас сакав овде да може да се прави оваа но одговорот беше дека нема потреба освен за операција или поголемо крварење.Во Мк на 2 месеци и правеа контрола и и мереа ИНР а овде не сакам да слушнат

4. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Женски, на последниот извештај од кај Јани ми пишува клексани да примам и да ги прекинам 12 часа пред царски.Контрола после пораѓај ама не пишува кога на пример.
    Дали после пораѓај ќе треба боцкање со клексани,до кога како ве молам да споделите ваше искуство.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ќе ти пишат од родилиште извештај дали треба да примаш секако они се консултираат со трансфузиолозите. :)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    68
    Јас го кажувам моето искуство. Кај мене излезе предозираност ии ги прекинав дали се растворливи во вода или не резултатот тоа го покажа.

7. Believer27

Believer27 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, од која недела почнавте со боцкање клексан и како го зимате, наутро или навечер?

8. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Јас почнав од 9 недела
    Се боцкам навечер :)

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Од прв ден на позитивен тест, подобро ти е навечер зошто од сабајле се тестирањата за димери и хемостаза па да не се доведеш да го поместуваш саатот за боцкање зошто треба да има размак од најмалце 2 часа. Така да опцијата ти е навечер :)

10. AriaStark

AriaStark Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    124
    Zdravo devojki,
    Jas imam mutacii heterozigotni i primam metyl folat,metyl b12,aspirin mi prekinaa koa prokrvarev ,i sega vekje pijam femibion 2,bidejki vekje sum 15 nedela.
    Moeto prasanje e dali nekoja od vas so mutacii ne se bockala so kleksan i bilo se vo red,bidejki dve invitra se bockav i ne bese uspesno ,tretiot pat ne se bockav i bas togas izleze uspesno .....
    Doktorot vika da sledime dimeri,i spored toa da vidime dali kje ima potreba od kleksani.
    Ve molam dokolku ima slucaj so bremenost koja i pokraj mutacii ,ne primala kleksani i se bilo vo red,da mi pise za da se smiram malku.
    Vi blagodaram :*

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.800
    Јас за првото дете не знаев дека имам мутации, бременост по книга имав. Лесна, со лесно породување. Да си имаш најлесна бременост :l:
    Кога примав клексан неуспешна ми беше.

На Maja92@ и AriaStark им се допаѓа ова.
  12. AriaStark

AriaStark Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    124
    Tnx :* <3

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Ke ve molam za iten odgovor. Jas sum 9+5, pijam aspirin i plus ostanati suplementi poradi dva prethodni missedi. Sega na brisenje imav kako belo pranje no so bledo rozeva boja. Vcera imav i kontrola na gak na eho se bese vo red imase i srceva reakcija.Treba li da bidam zagrizena?

14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.283
    Треба да го прекинеш аспиринот, сепак консултација со доктор.

15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Треба да го прекинеш аспиринот и под хитно јави се на гинеколог.Исто ми се случи и ми дадоа инјекција прогестерон депо.

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Treba da odis na kontrolno eho. Dali da prekines aspirin ili treba druga terapija, toa doktor odlucuva.
    Koga i da ima bilo najmala krvavica, se odi na eho. Od iskustvo ti kazuvam. I jas sum so dva spontani.
    So srekja

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас и со двете на почеток прокрварев од аспиринот и само ме оставија на клексани, така да оди на лекар може ќе ти го прекинат и ќе ти го заменат.

18. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Фала Ви на сите за одговорите, бев денес имаше срцева реакција во ред си беше бебче, ми прекинаа аспирин, ме боцнаа со прогестерон депо и ми дадоа утрогестан вагинално 2х1 и магнезиум..вака добро се осеќам, кај матичната дури во вторник ќе одам пошо понеделник е празник. Вака има шанси да ми заменат аспирин со клексани?

На l-a-d-y-di и Joanna28 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Mene mi kazaa od bred bremenost ( pred in vitro da pocnam so kleksani, niz cela bremenost, da se stopiraat 12-24 sata pred carski i da se prodolzat 6 nedeli posle carski ) taka da ne bese lesno da se primaat recisi edna godina i toa dva pati dnevno ama celta se postigna fala mu Bog

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Treba da gi prasas tvoite doktori , zavisi sekako od tvoite rezultati, ispituvanja a i mozno e sekako so istorija na dva spontani da ti vklucat kleksani da te zastitat ako site drugi ispituvanja ti se vo red