Не сме во Мк и верувај овде докторите оваа го рачунат како ништо да не е страшно. Овде рекоа да не пие повеќе Синтром а во Мк летото ми рекоа дека не смеам да прекинам. Овде велат само за операции а така не. И јас незнам искрено на што сум. Доктор кој е стручен за оваа вели не треба не пак стоматолог да ми каже. Сепак ке се обидам па ке видиме каков одговор ке добијам. Иначе ти бремена си што примаш клексани или не
Да бремена сум. Различна метода имаат на лекување нашите во МК и странство.Искрено повеќе би се потпрела на мислењето на докторите во МК.
Да и јас исто останав на тоа. Сеуште пие терапија но само 1 или два пати годишно е многу малку контрола бидејки толку си одиме. Јас сакав овде да може да се прави оваа но одговорот беше дека нема потреба освен за операција или поголемо крварење.Во Мк на 2 месеци и правеа контрола и и мереа ИНР а овде не сакам да слушнат
Женски, на последниот извештај од кај Јани ми пишува клексани да примам и да ги прекинам 12 часа пред царски.Контрола после пораѓај ама не пишува кога на пример. Дали после пораѓај ќе треба боцкање со клексани,до кога како ве молам да споделите ваше искуство.
Ќе ти пишат од родилиште извештај дали треба да примаш секако они се консултираат со трансфузиолозите.
Јас го кажувам моето искуство. Кај мене излезе предозираност ии ги прекинав дали се растворливи во вода или не резултатот тоа го покажа.
Од прв ден на позитивен тест, подобро ти е навечер зошто од сабајле се тестирањата за димери и хемостаза па да не се доведеш да го поместуваш саатот за боцкање зошто треба да има размак од најмалце 2 часа. Така да опцијата ти е навечер
Zdravo devojki, Jas imam mutacii heterozigotni i primam metyl folat,metyl b12,aspirin mi prekinaa koa prokrvarev ,i sega vekje pijam femibion 2,bidejki vekje sum 15 nedela. Moeto prasanje e dali nekoja od vas so mutacii ne se bockala so kleksan i bilo se vo red,bidejki dve invitra se bockav i ne bese uspesno ,tretiot pat ne se bockav i bas togas izleze uspesno ..... Doktorot vika da sledime dimeri,i spored toa da vidime dali kje ima potreba od kleksani. Ve molam dokolku ima slucaj so bremenost koja i pokraj mutacii ,ne primala kleksani i se bilo vo red,da mi pise za da se smiram malku. Vi blagodaram
Јас за првото дете не знаев дека имам мутации, бременост по книга имав. Лесна, со лесно породување. Да си имаш најлесна бременост Кога примав клексан неуспешна ми беше.
Ke ve molam za iten odgovor. Jas sum 9+5, pijam aspirin i plus ostanati suplementi poradi dva prethodni missedi. Sega na brisenje imav kako belo pranje no so bledo rozeva boja. Vcera imav i kontrola na gak na eho se bese vo red imase i srceva reakcija.Treba li da bidam zagrizena?
Треба да го прекинеш аспиринот и под хитно јави се на гинеколог.Исто ми се случи и ми дадоа инјекција прогестерон депо.
Treba da odis na kontrolno eho. Dali da prekines aspirin ili treba druga terapija, toa doktor odlucuva. Koga i da ima bilo najmala krvavica, se odi na eho. Od iskustvo ti kazuvam. I jas sum so dva spontani. So srekja
Јас и со двете на почеток прокрварев од аспиринот и само ме оставија на клексани, така да оди на лекар може ќе ти го прекинат и ќе ти го заменат.
Фала Ви на сите за одговорите, бев денес имаше срцева реакција во ред си беше бебче, ми прекинаа аспирин, ме боцнаа со прогестерон депо и ми дадоа утрогестан вагинално 2х1 и магнезиум..вака добро се осеќам, кај матичната дури во вторник ќе одам пошо понеделник е празник. Вака има шанси да ми заменат аспирин со клексани?
Mene mi kazaa od bred bremenost ( pred in vitro da pocnam so kleksani, niz cela bremenost, da se stopiraat 12-24 sata pred carski i da se prodolzat 6 nedeli posle carski ) taka da ne bese lesno da se primaat recisi edna godina i toa dva pati dnevno ama celta se postigna fala mu Bog
Treba da gi prasas tvoite doktori , zavisi sekako od tvoite rezultati, ispituvanja a i mozno e sekako so istorija na dva spontani da ti vklucat kleksani da te zastitat ako site drugi ispituvanja ti se vo red