Мила, и кај мене референтната вредност ја пишува 0-0, ама во резултати пишува само негативен. Најверојатно е некоја грешка кај тебе, колку што знам таму треба да пишува позитивен-негативен.
Еве кај мене каков беше резултатот, пред скоро две години испитував. Си го цитирам мислењето за да видиш референтни вредности, иако можеби не се секаде исти. Јас испитував на трансфузиологија. Ова со референтната вредност 0 кај тебе ме буни, некој поискусен можда ќе одговори. Не треба да одиш на контрола/консултација со резултатот?
Во понеделник треба да одам на трансфузиологија кај доктор Јани за прв пат. Меѓутоа немам никакви резултати и извештаи дека имам некоја мутација, само не можам три години да дојдам до бременост. Дали Јани така би ме примил и би ми дал да ги направам сите потребни испитувања? И уште едно малку глупаво прашање, но каде поточно на клиника се наоѓа Трансфузиологија?
Од главниот влез на Клинички центар кога ќе влезеш, одиш до крај на улицата, ќе стигнеш до зградата на Хематологија, тука во истата зграда во другиот влез е Трансфузиологија.
Sega gi najdov moite rezultati od lani, isto taka stoeshe 30 kaj Lupus. Nishto ne mi kazhaa na transfuziologija, mi rekoa deka se vo red, drugite genetski mutacii gi razgledaa i na niv se zadrzhaa.
Колку % рефундираат за фраксипарин Мене вчера за 8 инекции околу 1600 ден ми рефундираа само 730 ден Не е тоа многу малку ?
Фала Испитувањата ги побарав на моја иницијатива, гинекологот ми даде упат. Сега ќе барам да ми дадат нов упат за толкување на резултатите. Ме чуди и мене, се надевам е грешка некоја, ако беше позитивен претпоставувам ќе пишуваше некоја препорака за понатамошни испитувања или терапија. @Konstrakta @Marymay @QweenSM фала и на вас девојки за одговорите
Eve poveli mila. Ne bilo 30 tuku 32. Dve referentni vrednosti ima, ako vidis pogore ina Lupus negativen, a pod nego vrednost 32
член здраво дане знаете случајно во Вторник на Теансфузиологија кој лекари се во амбуланта за со итен упат?
Здраво феминки да ве прашам доколку на некоја и требаат клексани имам останато уште 12 би ги дала за 1000 денари. Имаат рок до 05.2025 за Скопје со тоа што да си ги подигнете сами ,бидејќи сум со бебче.
Прашање за породените Дали после пораѓај треба да се појди на контрола. Јас одев кај др Јани и во последниот извештај ми пишува за контрола после пораѓај, ама Беби ми е уште мн мал за да го оставам. Ве молам за мислење
Денеска на трансфуз.во мојот град ѓи испринтаа резултати но според тоа што ми испитуваа несе целосни и нема мислење од доктор на нив. Фали крвна слика фали афа .... Што да правам ве молам ако некој се нашол во ваква ситуација.Помошш
Да прашам за рефундација на клексани. Имам купено Enoxaparin Rovi, така пишува и ма фискалната сметка. Потврдата што ми ја даде матичната пишала Clexan дека сум примала. Дали ќе ми биде важечка потврдата или да ја менувам да пишува Enoxaparin? Дали имал некој со ваква потврда?