Здраво Вака имав 4 спонтани, и после си родив здраво бебе кое е скоро 2 ипол години. Поминав низ многу работи се помачив. Имам генетски мутации, и густа крв незнам како се викаше стручниот збор. Верувајте толку бев упатена во се, а сега се ми е заборавено. Знам дека терапијата ми беше аспирин,метилирана фолна, б12, добростон и од позитивен тест боцкање со клексан и тоа по 2 цела бременост. Инаку во странство сум и воопшто не планиравме уште за бебе, имаше само едно свршување во поднапиена состојба и мислам дека сум бремена. Пред два дена имав розов исцедок и мислев ми дојде, еве два дена кафеав исцедок имам од време на време. Искрено секогаш кога имав таков исцедок имав спонтан. Само кога ми беше во ред бременоста тогаш немав воопшто. Друго е што немам ама баш ништо од терапијата. Правев тест и имав ептен бледа црта, утре ќе го повторам да видам дали ќе се затемнува. Дали некоја има што ја има покасно почнато терапијата и да си било се во ред? Мада овој кафеав исцедок воопшто не ме радува искрено. Не потсеќа на лошо.
Ако имаш бледа црта и таа се повторува и ако преку бета потврдиш рана бременост, мислам дека со време ќе го фатиш клексанот. Дабростон можеш исто одма да пиеш. Само потврди прво бетата дали се дуплира. Кај мене е клексан од точка во матка, не е од позитивен тест ама исто е, можеш да почнеш со време. Со лесно.
Јас со мутации од позитивен тест одма со клексани почнав по еден на ден и пиев метил фолат и метил б12
Лошото е што не сум во Мк и ако одиме тоа ќе биде за некои 7-8 дена. И тогаш би почнала со терапија. Штета голема што ништо не си зедов со себе, ама стварно беше непланирано и кој би рекол од само едно свршување ќе биде работата.
И мене така ми е речено и претходната бременост веднаш почнав со боцкање, ама си пиев и претходно терапија. Сега ништо немам со мене, баш ми е криво и некако немам надеж дека добро ќе биде. А, аспирин пиеш ли? Знам дека пред да останам бремен го пиев, не се сеќавам кога ми го прекинаа! Незнам дали е паметно да земам аспирин да пијам.
Дали некој се разбира дали оваа на Solgar e метилирана фолна? Тука кај што сум само оваа ја има во аптека.
Еве јас да се уфарлам во муабетот. Ќе ти помогнат клексаните ќе видиш. Благодарение на тие клексани што ги боцкав по двапати, истерав бременост и си родив едно сонце.Да, напоменам дека сум со генетски мутации. Обавезно консултација со трансфузиолог, за да ти ја одреди по колку треба да примаш.
I jas piev aspirin, mene mi go prekinaa zaradi hematomi. Mozes da pochnesh da pies, jas i pred bremenost piev i do nekade 7ma nedela, koga gi vidoa hematomite. A kleksani nema li kade da kupis?
Пишав сабајле на Доктор Јани Трансфузиологот и само ми врати снајди се и почни со клексан. Во последен момент ми текна дека вечерва една особа ќе патува тука кај нас. Само се надевам нема да има проблем на аеродром со инекциите. Ако е се во ред, од утре ќе почнам да боцкам. Дај Боже да биде се во ред.
Аспирин пиев секој втор ден, метилирана фолна од 1000мг и метил б12 од 1000мг од кога дознав дека имам мутации до позитивен тест од позитивен тест аспирин прекинаа заради тоа што знае да даде кај некој крварење и почнав со клексани еднаш во ден и плус метил фолатот и б12
70% од жените во светот имаат генетски мутации што значи дека онаа на алкалоид и сите како неа се хемиски направени и нашето тело треба да обработи за да може да се искористи фолната, но жените со муации неможат да ја обработат па само ја исфрлаат преку урина, додека пак метилираната фолна е чиста фолна и организмот одма ја користи т.е. апсорбира. Затоа е подобро да се пие метилираната фолна одколку обичната.
Аии јас има 5 месеци како пијам од оваа фолна 0.4 алкалоид Криво ми е сега, јас ниту знам дали ги имам тие мутации