Епа не знам дали да пиеш по 2. Консултирај се со доктор. Препишуваат според мутациите. Баш сега го прашав докторот и за витамин Д, ми препиша Д 1000, а имам и од 2000, ми кажа од 1000.
Фала душо дај Боже да слушнеме и за тебе во брзо време, ќе видиме што ќе биде Јас се сум во страв да не видам пак кафеаво и не сум мирна Мене антителата ми се над 1300 Што ќе биде Господ знае само Сега ќе купам бразилски
Sto e razlikata megju celxane i fraxiparine? Vo prvata bremenost primav fraxiparine, za vtorava mi dadoa clexane, ne znam zashto, dali taka mu dojde na doktorov ili ima neshto razlika? Ne bi trebalo da ima, neli? Zoshto znam deka fraxiparine sto mi ostanaa od prvata bremenost gi donirav, a devojkata shto gi zema rece deka primala clexane ama neli so kovidot bea deficitarni sekade pa lugje se snaogjaa kako umeat, togash ne ja prashav sea se zacudiv kako gi meshashe togash edna tura clexane pa edna fraxiparine edni po drugi, ama valjda smee taka?
Ќе не цитирам и мене и @0ли. Најверојатно зависи за што ти е препишан антикоагулантот. Пример, мене за тромбоцитопенијата ми беше препишан стриктно Клексан.
Zdravo clenki, Ve molam tie sto imate iskustvo so mutacii vo bremenost. Od pocetok na bremenost primam po 1 kleksan dnevno, sega sum 12+4 g. Nedela, denes bev kaj dr Jani i spored rez mi zgolemi na dva kleksani dnevno.Prikaceni se rez, Ve molam nekoja so iskustvo za sovet, se isplasiv nekako da ne trebase porano da pocnam so dva kleksani, do denes termin cekav za kaj dr Jani, se plasam da ne zakasniv, bidejki prethodno imav spontan i togas ne primav voopsto kleksani. Fala
Кафеаво секогаш не значи најлошото, сега мисли само на убаво, чекам убави вести, наредна контрола да слушнеш срценце на тоа мало срценце Антителата не сметаат за бременост, земај терапија и витамини, сега секако си под надзор со терапијата
Samo za protoci. Vo prvata bremenost imav trombocitopenija, sega mi pagjaat ama nr tolku drastichno. Vo prvata mi pagjaa na kraj isto od kaj 28ma nedela. Inaku gi primam za protoci
Здраво И јас имав скратени времиња пред 10тина дена и сум на еден клексан од позитивен тест, а термин кај Јани имам за 1 недела и ми е страв да не каснам. Вие веќе сте со терапија и можеби ви ја зголемил терапијата превентивно. Кои мутации ги имате и дали ви зголеми на 2х0,4?
Mene od patofiza mi go usklucija selenot vo bremenost, prasaj doktor za brazilski i kolku na den vo bremenost, za selen ne mi dadoa mnogu obrazlozenie zosto da prekinam. Ubavo prasaj, inaku zeni imaat antitela pokaceni, ne znaat i si imaat bremenosti normalni, ne mislam deka se presudni, iako i kaj mene za niv se fakjaat, sto ne mislam deka e presudno. Zimaj vitamin D obavezno, pobiten e!
Preeska kupiv brazilski orevi, i bas sama so sebe si mislam sto slucaeno za nekoja belja da ne smeam da gi konzumiram i uste ne ja otvoriv kesata Ke prasam gink. Zdravje ako bide se vo red uste 2 nedeli D vitamin sekoj den bi trebala da si zemam ama zaboravam, najloso mi e sto nema vitamini i minerali sto se vo edno za bremeni bez jod Toa ete ke goltnam i kraj za denot Ama vaka po edno od skoro site zaboravam, nekogas i nitu edno ne zemam vo den, Vo 4 apteki bev nema vitamini bez jod
2 клексани ти се дадени поради активно парцијално време. Можеби и со 1 клексан ќе поминеш али можеби не му се ризикува. Јас со првото по 1 клексан примав, а со второто имаше период и по 2 клексана кога примав.
Девојки ајде помош кој се разбира. Не сум во Мк, и само овие витамини ги најдов. Дали се добри? Метилиран б12?
Ама овие се од 400. Не знам веќе што да пробам. Едит:сега видов дека ова е нешто друго. Сегде ли ги има овие?
Мене не ми кажа од колку да пијам првин земав од овие од 1000 па сега велам ако неод 400 мислам дека фирмата е подобра на јамисон само што немаат од 1000.а сегде ги има да