Јас мислев 18 се. Јас во МАНУ, гинекологот не сакаше да ми даде упат за на трансфузиологија, тебе кој ти даде упат? Бев кај Јани, ако требаше уште нешто сигурно ќе ми кажеше.
Mislam deka ne site mutacii se bitni za bremenost, zatoa vo manu pomalce se. Mene opstata maticna-specijalist mi dade upat. Prvo me prasa sto problem imame i kazav neplodnost i stavi za toa shifra, koga otidov na transfuziologija koga mi zemaa krv im kazav se da ispitaat mutacii, hemostatski status, beli krvni zrnca, Afa, Ana, lupus i si plativ za se. Ama stom Jani ne ti kazal nesto drugo valjda ne treba da ispituvas posto ako si so kleksani pokriena vo red ke bide henostatskiot status(vreminjata)
Не сум бремена јас, не стигнав до ет, во извештајот Јани ми пишал клексани 15 дена пред ет до позитивен тест.
Epa kako sto ti pisal primaj i posle pozitiven test pak konsultiraj se so nego dali da prodolzis i za dozata da kaze. Togas moze vreminjata da gi ispitas
Кај мене фала му на бога резултатите беа добри, но знам дека ако има некој што имаат имунолошко заболување и примаат терапија пред и одкога ќе останат бремени исто како што ние примаме со мутации што сме
Еве јас сун позитивна на ЛА и примав терапија клексан во бременост и дел од бременоста по 2 бев покриена. Афа и ана се лоши зошто плодот го гледа како страно тело и антителата напаѓаат и го оштетуваат и доаѓа или до спонтан или недобар плод. Затоа е убаво да се направат испитувањата.
Девојки гледам за овие мутации дали се испитуваат пред бременост или во текот Јас имав спонтан 1 и сега сум 6та недела, не испитував ова, само штитната хипо и хашимото А ако примав клексани во прва бременост дали мора и ова
Јас имав скратено време и високи д-димери Знам секогаш испитував д-димери и хемостаза А кога се породив баш сакав да видам како е ситуацијата без бременост беа добри резултати во нормала
Секако бременоста е тромботична сама по себе некогаш и со високи димери не примаат терапија, но скратени времиња е друга приказна.