Слушај трансфузиолог, сите сме различни. Ако немаш отидено кај Јани оди види и он што ќе ти каже. Малку е потешко за термин ама прати редовно на мој термин и ќе успееш да закажеш
Имам одено и кај него 2 пати, се префрлив кај Нино помалку стресно ми е со чекање, а не сум од Скопје, едно време па и со трудници не соработуваше.
Што вика Јани? Види не ме сваќај погрешно ама ако немаш доверба во Нино за тоа што ти кажува кога да почнеш со клексани залудно е да одиш и да фрлаш пари за преглед. Најважно е да му веруваш на докторот. Пак ќе кажам сите сме различни, можеби во твојата ситуација не треба од позитивен тест клексан играат многу фактори не се само мутациите. Мене ми се има случено случајно на редовна контрола во чаир доктор да ми рече да прекинам со аспирин и клексани одма, ама јас не го послушав зошто не му верував, му верувам на мојот доктор и на Јани. Најди си доктор што ќе му веруваш најдобронамерен совет
Едниот вели од тест, другиот од ехо. Гинеколог вели не треба, друг вели какви клексани модерни станавте Оди најди н. з. с Инаку Јани ми рече од тест, гинекологот ајде ништо не е недела дена покасно и не беше во ред. Инаку Нино е добар доктор, задоволна сум и тој е строго за клексан, само е внимателен за вонматерична да не е, а додека не се утврди никогаш не се знае.
Ја би го слушала Јани, сум била и кај Нино ама Јани е врв за мене. Искрено ја не сакам доктори што многу филозофираат и објаснуваат. Сакам кратко и јасно да ми се каже тоа и тоа треба да примаш тоа и тоа се случува. Јани е таков не се објаснува многу, ама секој збор му вреди И јас сум рекла да не беше Јани и докторот од чаир ја уште еден спонтан ќе имав.
Мене Јани од истава причина не ми даде пред да се утврди во матка, од вонматерилна да не е . А истото мислење прво го искажа Гордана во Систина. Претпоследната бременост ми беше blughted ovum, и двајцава доктори беа согласни дека џабе ќе бил клексан, едноставно немало да се развие, така што нема правила. Аспирин треба да те покрие дур да потврдиш бременост а ако треба че одиш и на 2 дена на прегледи дир не ја видат точката макар и најситна. Јас исто се тресев вака за последнава бременост, ме фаќаше точно 5+4 за прв преглед. Ама фала богу се испадна супер. Се согласувам со @Ivana 8 , мора да тераш со еден доктор на кого му веруваш
Благодарам девојки, дефинитивно ќе останам кај Нино, сепак тој на многу работи ми дообјасни и ми даде аспирин пред бременост, Јани за 2 мин ме пројде.
Ајде решавај се, нема страв не страв, глава горе и храбро, кој се бори, успева. Ајде да не израдуваш за брзо ❤️
Мене Јани ми пиша 15 дена пред ет до позитивен тест, ама за жал не стигнав до ет. И не ми е јасно, еве имав пункција, и да имаше оплодување, би требало за 5 дена ет, ивф докторот ништо не ми спомна.
Zdravo, dali koga odite na kontrola kaj Jani vo bremenost treba da se nosi upat? Na izvestajot od prethodniot pregled Jani ima pisano Datum u cas za sedna kontrola, no neznam dali ke mi treba upat od maticen?
Ајде те чекам да не израдуваш овде Види на мене какви ми се резултатите ни едни добри па си терам некако
До која недела се пие аспирин? Го пиев секој ден не преку два дена и ми е став да прекинам 32 недела ми кажаа да го прекинам друго се останува клексан, метилирана, б12, б6 и магнезиум поради мутации и ана позитивна