Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Mene mi dade maticniot opst lekar. Znaci upatot da ti glasi ambulanta za imunologija na klinika. So upatot ke go pobaras dr. Dejan Trajkov na institutot za imunologija i toj ke ti kaze sto treba se da ispitas.

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Abe moze opstiot maticen lekar da ti dade upat mm bese vo sept na imunologija

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Пфффф, а он нели е специјалист? Гинеколог дава упат за жени, општ лекар за мажи. Или, арно велиш, оди си кај општиот лекар и не се замарај. Јас испитував фактори на коагулација и генетски мутации на трансфузиологија, упат исто, од матичен гинеколог.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    13.901
    мене самиот трансфузиолог ми даде упат за мутации, кога бев за друга работа. Немав упат од матичен.

5. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Zdravo ..posle spontan mi dadoa nekoi ispituvanja pa sakav da ve prasam dali nekoja od vas znae kokku cinat genetskite ispit. Vo manu i koja e procedurata . Fala vi mnogu

6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас пред 4 години платив помалце од 1000 денари знам но не сум сигурна колку точно.Само ке треба да отидеш некаде во некоја лабараторија да ти извадат крв и да ја однесеш бидејќи они во МАНУ не вадат крв.

7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Немој да изгубите драгоцено време кај Трајков како мене.Врска нема само мота катастрофа.Најдобронамерен совет од мене е Др.Петличковски човек кој си ја знае работата исто е на клиника.Бев кај него трајков ми го испра мозокот а ја па го фалам на фемина НИКАД ВИШЕ.Да можам реферат да му пишам на Филипчо и аут одма,па уште и професор бил...за хигиеничар само....ако и за тоа го бидува ТОЈ ФУЈЈЈЈЈ

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Што се случи?

9. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Што му се налути толку на човеков???

10. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pa ne mi kazaa deka treba prvo da vadam krf i samo krfta da ja odnesam . Samo mi dadoa upat nisto dr

11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јави се во МАНУ и прашај да не трошиш џабе време да одиш па да се враќаш.Јас знам така беше па во адриалаб ми извадија крв и со епруветките си отидов во ману.

12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Ета и Оли ја пишував мојата мака тука,ама еве пак ќе ја напишам.Имав два спонтани и после испитувањата се испостави дека ја имам онаа мутацијата МТХФР.По препорака како најдобар демек во областа не упатија кај д.т.(со мали букви,со големи не заслужува) и отидовме со сопругот и ги гледа резултатите д.т.еден саат не знаеше да ни каже ништо,штракаше со тоа пенкалото и ни вика одете на бања...wtf.А притоа никаков извештај,мислење,а и бил казнет за мислење што го дал-било неверодостојно,сам ни раскажа.(ми беше мака што не проценив,него продолжив кај него,тоа беше 2016 год.).Е сега по препорака на асален интернист и со препорака отидовме кај Др.Петличковски,кои све ни објасни(какви бањи какви врагови).Треба да примам интралипидна терапија пред и по бременост,што се испостави со мислењето на Др.Ивановски и се надевам на успех.Ве молам феминки намој да губите време со неадеквантни доктори,интернисти и гиниколози.Не грешите како јас.Ова од искуство,а одлуката е ваша.Поздрав и имајте полни раце.

На Meckicja и eta им се допаѓа ова.
  13. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    Добро е што се нашол проблемот. Сега не се навракјај на минатото, што било било.
    Што да правиме кога не снашло, ке си трпиме, од лекарски грешки, па све натаму :(. За жал.
    А таа интралипидна терапија, за која мутација ти ја препорачаа да ја примаш?

На Martka и Meckicja им се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Taa intralipidna infuzija se dava koga organizamot go isfrla plodot kako strano telo za da ne go isfrle se dava takva infuzicija

На Martka и eta им се допаѓа ова.
  15. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    А како ке знаеме дека организмот го исфрла плодот како страно тело ???
    Која мутација го покажува тоа?
    Што треба да се испита за да се докаже тоа?

16. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Се дава кај повторувачки спонтани абортуси и повторувачки неуспешни имплантации. Организмот го препознава плодот како страно тело и го уништува. Критериум за давање на оваа инфузија е покачено ниво на клетките-убијци кај мајката. Испитуваат крв, биопсија на ендометриум, ама тоа нека каже @Martka од нејзино искуство.

На Martka и eta им се допаѓа ова.
  17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.373
    И јас имам два спонтани абортуси, една биохемијска бременост и три неуспешни ин витра.
    Преку крв ли се испитуваат тие клетки-убијци?

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Kaj nas ne gi ispituvaat vo mk killers mislam se vikaa tie kletki nego pri IVF davaat zatoa dekortin

На Saba08, eta и Martka им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ајде не се нервирај, што било поминало. Сфаќам дека си револтирана, но сега гледај си напред и ќе биде се' добро.
    И ти посакувам што побрзо целосно да заборавиш на непријатното искуство, да ја избрише секоја мака едно бебенце (или две-три) (fingers)

На Meckicja и Martka им се допаѓа ова.
  20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Ако добро памтам МТХФР 677,доста е честа,и имав високи антитела од тироидот кој придонесува за тоа.Но збунка ми беа и тие вредности.На патофиза околу 234,а на поликлиниката 8 ми септември ми беа 30,а референти вредности е <50 тоа претставува различен резултат.Според патофиза имам хашимото ,според 8 ми септември немам хашимото.Сега ќе правам во синлаб на трето место и ќе видам што понатаму.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.